Mafia Island

Et fredelig mini-Zanzibar
Mafia er en liten øy sør for Zanzibar, på størrelse med Andøya. Selv om det er noen vakre sandstrender her, er de slett ikke på nivå med dem på Zanzibar. Sanden på Zanzibar er helt hvit, omgitt av høye palmer og turkisblått hav, mens Mafia er omgitt av mangrover. Det skaper et vakkert miljø, men betyr også at det bare er noen få små strender rundt øya. Til gjengjeld har øya det største marine natursenter i hele Det indiske hav. Det vil si at et stort område rundt Mafia Island er beskyttet, og det er eksempelvis bare noen lokale fiskere med små båter som har lov til å fiske der. Det er også et beskyttet området på land, som bl.a. dekker mangroven. I det store og hele har øya mye å tilby sine besøkende, og den kan nok best beskrives som et mini-Zanzibar, selv om det nesten er ukjent for turister. De få som finner veien hit kommer først og fremst for det eksepsjonelt vakre livet under havoverflaten. Så her får du en autentisk opplevelse av swahili-kultur.

Et paradis for dykking og snorkling
Fordi de har beskyttet øya og det omkringliggende korallrevet i mange år, er Mafia rett og slett et paradis, for de som elsker dykking og snorkling. I motsetning til mange steder rundt om i verden har ikke korallene her på Mafia blitt skadet av de økende temperaturene i havet og forsuring. Korallene er intakte, og det er tusenvis av forskjellige fargerike fiskearter. Ved korallene bor tusenvis av forskjellige fiskearter, den ene vakrere og mer fargerik enn den neste. Det er 5 forskjellige typer havskilpadder, og du kan være heldig å se rokker. Det er også mulig å reise rundt på Mafia Island, og se litt mer av den eksotiske øya. Det er flere gode dykkesentre med profesjonelle instruktører, så mafia er et opplagt sted å ta forskjellige dykkerkurs.

Dykking med hvalhaier
Mafia Island er også kjent for sine hvalhaier. Det er et av de stedene i hele verden der du har størst sjanse til å svømme sammen med den enorme, men ganske fredelige fisken. De har ingen tenner og lever bare av planktonet de filtrerer gjennom det åpne gapet når de stille svømmer gjennom vannet. De er helt rolige, og flyter nesten helt ubevegelige med strømmen. Så hvis du først ser dem, er det gode muligheter for å hoppe fra båten og ned i havet,, og svømme rett ved siden av hvalhaiene, så lenge du orker.. De er gigantiske, og det er en enorm opplevelse å oppleve dem på nært hold.
.
Opplev babyskilpaddene på stranden
Hvis timingen er riktig, er det også mulig å se babyskilpadder klekke på stranden, og ta den berømte turen, over stranden og ned til sjøen. Det er en organisasjon på øya som registrerer hvor og når skilpaddene legger egg. 55 dager etter de er lagt klekkes eggene og de organisasjonens medarbeidere hjelper babyskilpaddene med å grave seg fri, og skape en passasje til havet.

POLE POLE ECO LODGE

Pole Pole Eco Lodge er vårt favoritthotell på Mafia Island. Her får du en veldig god, veldig personlig service. Det er et koselig lite sted, med bare 7 bungalower i den fine tropiske hagen. Rommene ligger høyt, og tomten skråner ned mot stranden, så fra terrassen din har du fin utsikt over havet og den frodige og fredelige hagen. Bungalowene er stilfullt innredet, i safaristil, med elegante tremøbler med fine utskjæringer, og en blanding av moderne lokal kunst og antikke funn. De har et hyggelig bad med dusj, dobbel vask og produkter fra den lokale produsenten Inaya.

Pole Pole drives som en eco-lodge, der intensjonen er å gi minst mulig avtrykk på miljøet. De bruker bare lokale råvarer i restauranten sin, og langt det meste er organisk. Maten er en fusjon mellom det lokale swahili-kjøkkenet med inspirasjon fra Italia, og maten er veldig velsmakende. Vannet de serverer i restauranten er noe de selv filtrerer og renser, og sparer dermed miljøet for mange plastflasker. De bruker solenergi til oppvarming av vann. De er også flinke til å støtte lokalsamfunnet med forskjellige prosjekter, samt å kjøpe råvarer fra lokale fiskere, bønder og håndverkere.

Pole Pole betyr "stille" på swahili. Og hytta her er også noe av et paradis. Det ligger med den vakreste beliggenheten, i et frodig område med grønne trær og vakre planter, og selvfølgelig helt ned til det vakre turkise Indiahavet. De har en nydelig og rolig strand, vakkert avgrenset av mangrover på begge sider, og med utsikt over Chole Island. Her er det ingen strandselgere, og kun noen veldig få turister som går forbi. Rett rundt hjørnet ligger den beste stranden i området, og det er et hyggelig lite utvalg av restauranter. Men Pole Poles egen restaurant er nok en av de absolutt beste på hele øya, så jeg vil anbefale deg å spise alle, eller i det minste de fleste måltider der. Derfor inkluderer prisen også alle måltider.

De har et fint svømmebasseng, i et fredelig område på baksiden av tomten. Ved bassenget har de en bar, og ved siden av den, et lite spa-område hvor du kan få massasje. Pole Pole er veldig nær Chole Bay, så det er mange muligheter til å oppleve den fantastiske verden i havet, som akkurat her på Mafia Island er helt unik. Mafia er også et opplagt sted å ta forskjellige dykkerkurs. Vi kan arrangere kurs og turer hjemmefra, eller du kan kontakte dykkersenteret der nede selv. Bare noen hundre meter fra hytta er det flere små dykkesentre med virkelig dyktige instruktører.

CHOLE MJINI

På Chole Island er det en helt fantastisk, liten lodge, hvor du kan få en unik og veldig autentisk opplevelse, med overnatting i et av tretopphusene deres. De har bare 7 hytter, og alle er bygget for hånd på de mest oppfinnsomme måter. Noen helt oppe ved trekronene, andre rundt et gigantisk baobab-tre. Hver av dem er plassert og bygget slik at du får mest mulig fred, privatliv og utsikt over naturen og havet.

Chole Mjini Treehouse Lodge er en bærekraftig eco-lodge. Det er ikke strøm i hyttene, så det lyset som er kommer fra små lamper som går på solceller. Det er ingen biler på øya, men bare total fred og ro. Det er et optimalt sted å nyte den stjernespekkede afrikanske himmelen, og lydene fra skogen og mangrovene som omgir hyttene.

Når du kommer til øya, får du først en velkomstdrink før du blir ledet gjennom den vakre vegetasjonen og gamle ruiner, langs en liten sti i sanden. Plutselig dukker det opp en trapp, og du kan utforske din egen trehytte. Mange av trehyttene har flere nivåer, med et soverom, en liten stue og noen ganger et ekstra rom til barna. Fra sengen kan du se over mangroven, ut på havet.
Det er en veldig spesiell opplevelse å bo i en slik hytte. Det er vanskelig å beskrive med ord. Det må prøves!

Toalett og bad er atskilt, i hyttens "bakgård". Det er ikke de mest luksuriøse forholdene, men det fungerer. Ettersom mangrovene dekker nesten hele øya, kan det være vanskelig å svømme her da det er begrenset tilgang til stranden.

HAR DU SPØRSMÅL OM MAFIA ISLAND?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no