Reis til Zanzibar

ET EKSOTISK PARADIS

Zanzibars strender blir ofte utnevt til å være blant verdens beste. Det klare turkisblå havet er varmt som et badekar året rundt, og de hvite sandstrendene er myke som melis. Alt er perfekt innrammet av vakre kokospalmer. Men Zanzibar er mye mer enn bare flotte bounty-strender.

Hele veien rundt Zanzibar er det vakre korallrev, fylt med fargerike fisk, så det er en stor opplevelse å snorkle eller dykke her. Hvis du er heldig, kan du møte en skilpadde. På Zanzibar er det mulig å svømme med delfiner og det er en koloni av gigantiske skilpadder på den lille øya Prison Island.

På land er det krydderplantasjer og masse annet å se og oppleve. Zanzibar har en spennende kultur og historie, som spesielt kommer til uttrykk i den sjarmerende gamlebyen Stone Town, der du kan gå på oppdagelse i en labyrint av trange gater og handle i de små fine butikkene.

Under her kan du se en fin video fra Zanzibar før du velger hvilke hoteller du vil bo på. Da kan du kontakte oss og vi vil sette sammen et flott program til deg, eventuelt med en kombinasjon av safari på Tanzanias fastland, eller en bestigning av Kilimanjaro.

I videoen her får du et innblikk i Zanzibars vakre natur, fargerike kultur og våre herlige hoteller

"Det var tydelig for oss at TANZANIA TOURS kjenner Zanzibar veldig godt, og de var gode til å finne et hotell som var perfekte for vår familie. Og det var enda billigere enn online priser."

Hanne Sørensen, København

Hoteller på Zanzibar

Det er et stort utvalg av hoteller på Zanzibar, og nivået er veldig høyt. Du bestemmer selv hvor godt du vil bo. Skal det være et koselig familievennlig feriested, en billig hytte på stranden eller et lite romantisk hotell?

Vi kjenner Zanzibar bedre enn de fleste andre, og vi har bodd på veldig mange av hotellene selv. Blant de mange hotellene har vi utvalgt de, der vi syns du får mest mulig for pengene. Dette er hoteller vi har brukt til tusenvis av kunder, som alle har vært veldig fornøyde.

Vi kan bestille akkurat det hotellet du ønsker, og siden vi KUN arrangerer turer til Tanzania og har gjort det i nesten 15 år, har vi noen virkelig gode avtaler med hotellene på Zanzibar. Hvis du velger et av favorittstedene våre, kan vi gi deg bedre priser enn om du bestiller det selv via en hotellbookingside. Så du kan like gjerne dra fordel av våre forberedelser og grundig utvelgelse av de beste hotellene.

Se mer her og finn din favoritt. Kontakt oss for et godt tilbud!

SE DE FANTASTISKE HOTELLER

Klik her

Strender på Zanzibar

På Zanzibar finner du noen av de vakreste og beste strendene. Det indiske hav har alltid en perfekt temperatur, og langs hele østkysten, og store deler av den nordlige og den sørlige kysten, er det vakre og myke sandstrender. I bakgrunnen står de vakre høye kokospalmer.
Kulissen prydes av lokale kvinner i fargerike klær, barn som leker med ball på stranden og fiskere som stille glir forbi i de ikoniske Dhow-båtene.

Strendene på Zanzibar kan fint konkurrere med f.eks. Maldivene eller Mauritius, og så har Zanzibar den fordelen at det også er en veldig spennende kultur og historie, noe som gjør reisen din til mer enn bare en badeferie.

Zanzibar er omgitt av et korallrev som gir gode muligheter for å dykke og snorkle. Men revet bryter også bølgene, som gjør at vannet vanligvis er helt fredelig. Derfor er Zanzibars strender ideelle for barn.

Se de vakre strendene

Klik her

Aktiviteter på Zanzibar

Zanzibar er et flott sted å dykke og snorkle. Det er mange levende koraller fylt med fargerike fisk. Du kan også svømme med delfiner, besøke en koloni av gigantiske skilpadder eller dra på en guidet tur i Jozani-regnskogen og se de søte kolobus-apene.

Den gamle byen Stone Town er på UNESCOs verdensarvliste og er absolutt verdt et besøk. Her kan du oppleve de fargerike kulturelle og historiske bygninger, og du kan prøve å navigere i en labyrint av trange gater, mens du handler de klassiske treutskjæringer og batikk.

Du bør også prøve en klassisk Zanzibar-pizza på byens matmarked, eller velge en porsjon ferskfanget fisk fra en av de mange grillene som settes opp hver kveld.

Zanzibar er også kjent for sine mange krydderplantasjer. Du kan få en tur til en av disse og se hvordan friske krydder ser ut.

Les om muligheter på Zanzibar

Klik her

ALTERNATIVER TIL ZANZIBAR

Zanzibar er et flott reisemål. Eksotisk og annerledes. Nydelige strender, fargerik kultur og deilig mat. Vi anbefaler derfor at du kombinerer de store opplevelsene på Tanzanias fastland med litt avslapning på en nydelig strand. Zanzibar er et opplagt sted å avslutte Tanzania-reisen, siden det er veldig lett å komme dit fra fastlandet. Det tar bare 1 time og 20 minutter å fly fra Arusha-området.

Hvis du har vært på Zanzibar fra før, eller bare ønsker en litt annen opplevelse, er det flere flotte alternativer. Langs kysten av Tanzania er det gode strender rundt koselige byer som Tanga og Pangani. Det er imidlertid litt tungvint å komme seg dit. Det er også gode strender nord og sør for byen Dar es Salaam.

Hvis du orker en litt lengre flytur, er det mulig å kombinere turen til Tanzania med en av de andre berømte paradisøyer som Maldivene, Seychellene og Mauritius. Vi kjenner dem alle, og vi kan enkelt hjelpe deg med å bestille oppholdet ditt der. De tre øyene har også virkelig gode strender og et spennende liv under havoverflaten, men uten at det helt blir den samme eksotiske opplevelsen som på Zanzibar.

Vårt beste alternativ til Zanzibar er en liten øy, rett sør for Zanzibar, som heter Mafia Island. Strendene er ikke på nivå med dem på Zanzibar, men det er en veldig grønn og frodig øy, med et intakt korallrev, som gir noen av de beste dykkeopplevelsene i hele Afrika. Svært få turister finner veien dit, så øya er fortsatt uberørt og autentisk. Det er imidlertid ingen rutefly dit, så du må ta et lite 14-personersfly, noe som selvfølgelig gjør turen både dyrere og lengre. Mafia Island er perfekt i kombinasjon med en safari i Ruaha eller Selous.

Les om Mafia Island

Klik her

VÆRET PÅ ZANZIBAR - DET BESTE TIDSPUNKTET?

Man kan alltid reise til Zanzibar. Det er et fint tropisk klima hele året, med temperaturer rundt 30 grader. Havet utenfor Zanzibar er derfor også alltid varmt, så den eksotiske øya er det perfekte reisemål for strandferien, uansett når du tenker å reise.

Selvfølgelig er det perioder som er bedre enn andre. De har 2 regntider på Zanzibar som du kanskje gjerne vil unngå. Men omvendt er det absolutt også fordeler med å reise i regntiden.

De fleste nordmenn reiser til Zanzibar i sommerferien og rundt vinterferien, og da er været er veldig bra. Det er varmest fra desember til februar og litt kjøligere i juli.

Les mer om været, temperaturen og de forskjellige årstidene på Zanzibar her.

HAR DU SPØRSMÅL OM ZANZIBAR?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no