Strendene på Zanzibar

Nordkysten

Zanzibars mest berømte strender er Nungwi og Kendwa, som ligger på den nordlige spissen av øya. Her finner du de beste badeforholdene, da strendene ikke er plaget av tidevann, som på østkysten, så her kan du bade hele dagen. Vannet er rent og klart, sandbunnen myk og fin, og havet er alltid varmt og behagelig. Det blir ikke bedre enn dette!

Det er en lang og bred sandstrand, med ren, hvit sand som er myk som melis. Stranden strekker seg fra Nungwi, som ligger helt på toppen av den nordlige spissen av Zanzibar, og ned til sør for Kendwa, på vestkysten av Zanzibar. Du kan gå hele veien fra Nungwi til Kendwa hvis du timer turen riktig. Det er noen steder der det er klipper som går helt ned til stranden, sånn at du ikke kan passere når havet er på sitt høyeste.

Både fra Nungwi og Kendwa kan du oppleve en fantastisk solnedgang. Kulissene ved The Z Hotel er spesielt vakre, så her står folk klare med kameraet når solen begynner å gå ned bak havet.

Det er ganske mange hoteller og restauranter langs stranden, så det er mye liv, og det er lett å finne et godt sted å spise. Det er også mange forskjellige aktiviteter. Dykking og snorkling selvfølgelig, men også kitesurfing, vannscooter eller en romantisk båttur ved solnedgang.

Nordkysten er også det stedet på Zanzibar med flest turister. Det kan selvfølgelig ikke sammenlignes med Mallorca eller Thailand, men i høysesongen kan det godt bli litt for mange turister på et sted. Hvis du foretrækker en roligere strand, og en mere autentisk oplevelse, skal du søke mod øst eller sør. Men hvis du bare ønsker å nyde det deilige havet, å bade dagen lang, så er Nungwi og Kendwa det helt riktige valg for deg.

ØSTKYSTEN

Vil anbefale The Z Hotel til par. Det er et veldig romantisk lite hotell ved Nungwi-stranden. For familier eller større grupper er Royal Zanzibar Beach Resort bedre egnet. Det ligger ved Kendwa-stranden.

Hvis du leter etter en mer privat strand, bør du se mot østkysten, hvor hotellene er mer isolerte enn på nordkysten. Strendene er fredelige, og har en mer lokal følelse og en avslappet atmosfære. Det er færre turister, og færre strandselgere. Strendene på østkysten er vakrere enn i nord, da de er omgitt av høye kokospalmer.

Vi anbefaler strendene på den sørlige delen av østkysten, fordi det er ganske mange hoteller lenger nord. Det dyrkes også mye tang på den nordlige delen av østkysten, og en del tang skyller derfor opp på stranden. Det er mer lokalt liv i sør og det er små landsbyer mellom hotellene på stranden.'

På østkysten kan du oppleve solen stige opp over havet om morgenen. Du må imidlertid være uvanlig morgenfrisk for å oppleve dette, men vi vil anbefale at du ihvertfall slår på alarmen en enkelt morgen så du får oppleve den vakre soloppgangen.

På østkysten av Zanzibar trekker havet seg langt tilbake med tidevannet, noe som betyr at det er tidspunkt på dagen da det er vanskelig å bade. Men det er ikke så vanskelig å tilpasse dagen etter det, og det gir også en fin variasjon, og muligheten til å lete etter vakre skjell og konkylier på stranden. Det er et vakkert naturfenomen å se hvordan havet kan stå høyt oppe på stranden, med små bølger som går nesten helt opp til hotellets dørstokk, for få timer å trekke seg flere hundre meter tilbake i havet. Det foregår helt stille og er ikke farlig på noen måte, men det gir en fin forandring i omgivelsene.

Alle våre utvalgte hoteller har et svømmebasseng, så du kan bade uavhengig av tidevannet. Og hvis du sørger for å spise lunsj, hvile litt eller gå en liten tur lang stranden når havet har trukket seg tilbake, vil det ikke gå lang tid før det kommer igjen.

Når havet kommer krypende opp mot stranden igjen, trekker det med seg alle de små vannpyttene som har stått og varmet seg i solen i noen timer, så vannet er ekstra varmt. Nesten som et badekar.
På østkysten anbefaler vi Karafuu Beach Resort. Det er et fint sted for familier eller større grupper. Det er god plass mellom palmetrærne på stranden, de har 3 svømmebassenger og mange aktiviteter, og et stort og godt utvalg av mat. Det er ikke mange restauranter i området, så du vil sannsynligvis spise de fleste måltider på hotellet. Går du ca. 20 minutter sør kommer du til "The Rock". En liten restaurant som ligger på en veldig liten klippe ved siden av stranden. Det er god mat og en morsom opplevelse, så du kan vurdere å spise lunsj der en dag. På Karafuu har de en badebrygge som fører ut til en nydelig lagune hvor det alltid er vann. Så på Karafuu kan du bade i havet hele dagen.

Hvis du leter etter et mindre hotell, vil vi anbefale Pongwe Beach Hotel. Det er veldig koselig og romantisk sted. Veldig privat, med sin egen lille strand, avgrenset av klipper på hver side.
Hvis du reiser på et litt mindre budsjett, er The Waterfront Beach Hotel vårt absolutt beste alternativ. Det er et fint lite sted med svømmebasseng og god atmosfære, helt ned til stranden ved Paje-stranden.

Sydkysten - Kizimkazi

Ikke mange turister finner veien til Zanzibars sørlige kyst. Det er et litt oversett sted, så det er veldig fredelig. Men også her er det nydelige strender. For å komme til strendene på sørkysten kjører du gjennom et stykke frodig skog. Det gir et vakkert grønt bakteppe, som kontrast til det turkisblå havet.

I dette området anbefaler vi The Residence, som definitivt er et av Zanzibars beste hoteller. Et virkelig hyggelig feriested med 66 store, private villaer, alle med eget svømmebasseng. Villaene ligger i en stor tropisk hage, helt ned til en nydelig, privat strand.

Det er en god bred strand, og siden det nesten ikke er andre hoteller i området, er det helt stille, og du møter bare feriestedets egne gjester.
På sørkysten får du den vakreste solnedgangen, og du kan se solen gå ned bak de små øyene utenfor stranden. I det fjerne kan du skimte byen Dar es Salaam, på fastlandet.

Akkurat som på østkysten er det tidevann, noe som betyr at det er tider på dagen da vannet har trukket seg så langt tilbake at du ikke kan svømme. Men det gir en fin variasjon, og via den store badebryggen på The Residence kan du allikevel alltid komme deg ut og svømme en tur i havet.

Les mer om det herlige feriestedet her -The Residence.

Din egen private ø

Hvis du vil prøve noe helt unikt, velger du Chapwani Private Island! Det er en ekte paradisøy, med en vakker strand, høye palmer og en liten skog. Øya ligger utenfor Zanzibars gamleby Stone Town, og det er veldig greit å seile på dagsturer inn til byen.

På øya ligger et lite hotell med 11 rom, restaurant og bar, samt et fint svømmebasseng. Det er en flott opplevelse å ha en liten øy, nesten for seg selv, og det vil definitivt gi uforglemmelige minner.
Chapwani har en vakker og bred strand som omgir store deler av øya. Akkurat som på østkysten av Zanzibar er det tidevann, med en markant forskjell mellom høy og lavvann. Det foregår imidlertid veldig langsomt, og er selvfølgelig helt ufarlig, men det betyr at det er tider på dagen når vannet trekkes seg så langt ut at du ikke kan bade. Det gir også muligheten for å gå på lange turer på stranden der det før var vann, og finne vakre konkylier og sjøstjerner. Man kan faktisk gå hele veien over til den lille naboøya.

På østsiden av Chapwani er vannet dypere, og derfor er den ikke så påvirket av tidevann. Her ligger det et korallrev, så det er et flott sted å snorkle. På den nordlige spissen av øya kan du gå gjennom et hull i en stor stein, til en liten, privat strand, omsluttet av klipper på alle kanter. Det er et flott sted å ta bilder. Veldig romantisk.

Les mer om øya og hotellene her - Chapwani Private Island

STONE TOWN

Vi anbefaler vanligvis at du kombinerer et opphold ved en av de vakre strendene i nord eller øst, med en natt eller to på et hotell i gamlebyen i Stone Town. Du bør ha en kveld i byen, for å oppleve den spennende kulturen, stemningen og den gode maten.

Du kan bo på Tembo Hotel med den beste beliggenheten i byen, rett ved alle attraksjonene og ved siden av byens eneste strand, eller på det sjarmerende Zanzibar Palace Hotel, midt i labyrinten av trange gater i gamlebyen. Hvis du vil oppleve byen og samtidig bo på et fredelig hotell, er Chapwani Private Island stedet. Det er en liten privat øy du nesten har helt for deg selv, og du kan ta båten til Stone Town på bare 25 minutter.

Stranden ved Stone Town er på ingen måte på nivå med øyas beste strender. Men det er masse liv og glede, både på stranden og i vannet. Fra solstolen din på Tembo Hotel kan du følge med på hvordan lasteskipene tømmes med håndkraft, eller hvordan byens unge menn konkurrerer om hvem som er den beste akrobat med sine krumspring ut i vannet.

Du bør ikke velge Stone Town hvis du vil på badeferie, men hvis du bare vil tilbringe 2-4 netter på Zanzibar, og både opplever øyas kultur og lokale liv, men også slappe av på stranden kan det være en god base å ha. Du kan bruke noen dager på å utforske gamlebyen i Stone Town, og slappe av ved byens strand når det blir for varmt. Og hvis du vil oppleve en av de gode strendene på Zanzibar, kan du dra på en dagstur til nord- eller østkysten.

HAR DU SPØRSMÅL OM STRENDENE PÅ ZANZIBAR?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no