NÅR ER DET BEST Å REISE TIL ZANZIBAR?

Dette er et spørsmål vi ofte får fra kundene våre. Dessverre er det ikke noe entydig svar på det, fordi det kommer an på hvordan du prioriterer. Er det været, prisen eller mengden av turister som betyr mest?

I lavsesongen kan du få det beste hotellet på hele øya, til samme pris som et standard hotell i høysesongen. Kan du leve med litt regn? Vi kjenner Zanzibar veldig godt, så vi vil gjerne at du ringer til oss slik at vi kan sette sammen den perfekte turen for deg.

Høysesongen på Zanzibar er i juleferien, rundt vinterferien og selvfølgelig i sommerferien. Det er også perfekt vær rundt høstferien i oktober. Heldigvis passer det inn at været er flott på Zanzibar når vi har ferie i Norge.

Zanzibar ligger rett sør for ekvator, så det er et veldig fint klima det meste av året. Monsunvinden som blåser inn fra det Indiske Ocean sørger for at klimaet er tropisk og varmt, med temperaturer mellom 26 og 32 grader hele året. Det klare turkise havet er alltid varmt som et badekar. Vannet holder en temperatur på minst 25 grader i den kjøligste perioden, og opptil 30 grader, når det er varmest (desember til april).

Nedenfor kan du lese litt om de forskjellige årstidene på Zanzibar. Husk imidlertid at følgende er basert på vår egen erfaring og historiske værdata, vi har ingen forutsetninger for å kunne forutsi hvordan været vil se ut i fremtiden.

HØYSESONG PÅ ZANZIBAR

Zanzibar har to tørre perioder, som også er høysesong for turisme på øya: Den fuktige varme, tørre sesongen i januar og februar, og den kjøligere, tørre årstiden som varer fra juni til oktober.

Når vi sier kjølig, skal man ikke sammenligne med kaldt vær hjemme i Norge. Temperaturen selv i den kalde, tørre perioden er rundt 26-28 grader, noe som er ganske perfekt. Siden denne sesongen sammenfaller med skoleferiemånedene i Europa, er det ganske mange turister på Zanzibar. Spesielt i juli og august. Zanzibar er imidlertid fortsatt et ganske nytt og eksotisk reisemål, så antall turister er mye lavere enn i f.eks. Thailand eller på Mallorca. Vi vil anbefale deg å reise i september eller oktober hvis du kan velge. Det er færre turister, lavere priser og perfekt temperatur.

Den andre høysesongen på Zanzibar begynner i andre halvdel av desember og varer til slutten av februar. Da er det populært å tilbringe noen uker i det varme, østafrikanske klimaet, og unnslippe vinteren hjemme. Været er stabilt og godt. Litt fuktig, med temperaturer rundt 30-32 grader.

I de to periodene over er prisene noe høyere enn i lavsesongen, og hotellene blir fort fullbooket, så det er lurt å bestille i god tid. Spesielt perioden rundt jul og nyttår er ekstremt dyr, så hvis du har muligheten, vil vi anbefale deg å reise tidligere i desember eller i januar / februar.

REGNSESONG PÅ ZANZIBAR

I likhet med andre deler av Tanzania har Zanzibar to regntider: den lange regntiden fra mars til mai, som topper i april, og en annen mindre intens, kjent som den korte regntiden, fra november til midten av desember. I de fleste andre måneder har Zanzibar veldig lite eller ingen regn.

Du kan fint besøke Zanzibar i regntiden, men det er lurt å unngå de våteste månedene april og mai, fordi det er overskyet det meste av tiden og de fleste hoteller holder stengt.

Hvis du ikke har noe imot litt regn, og ikke bare vil ligge på stranden, kan det være en god idé å reise i lavsesongen, siden hotell- og flyprisene generelt er mye lavere enn i høysesongen, så du får mye mer for pengene. Du vil også få strendene nesten for deg selv, noe som gir en mer autentisk opplevelse.

Juni er en god tid. Det er vanligvis ganske lite regn og det er et veldig behagelig klima. Det er like før høysesongen, så det er fint vær, men veldig få turister.

HAR DU SPØRSMÅL OM ZANZIBAR?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no