NÅR ER DET BEST Å REISE TANZANIA?

Den beste tiden å reise til Tanzania avhenger av dine preferanser. Uansett årstid er det alltid store opplevelser som venter. Det er flott å reise i desember, januar eller februar, siden du kan reise vekk fra kulden hjemme, og komme deg ned til den herlige tropiske varmen. Imidlertid får du mye mer for pengene hvis du kan leve med litt regn og reise i regntiden, da er både flyreiser og hotell mye billigere.

Om sommeren og høsten er det fint vær i Tanzania, og det er en god tid å reise på safari eller bestige Kilimanjaro. Zanzibar er generelt litt varmere enn fastlandet, så selv om perioden fra juli til oktober faktisk er Tanzanias vinter, vil det fremdeles være varmt nok for en fin strandferie.

Nedenfor kan du lese om de forskjellige årstidene, og finne det tidspunktet som passer deg best.

Desember - mars: Den tørre årstiden
Dette er den perfekte tiden å reise hvis du vil være garantert solfylte dager uten regn.
Perioden fra midten av desember til begynnelsen av mars er den tiden på året da det er varmest og tørrest i Tanzania. Det er varme, skyfrie dager med temperaturer på opptil 32 grader og om natten er temperaturen behagelig, på rundt 18 grader. I løpet av denne perioden er det vanligvis ikke regn.

Spesielt i slutten av desember og i januar kan det være veldig varmt, men det blir ikke så varmt som f.eks. i Nord-Afrika. Det er veldig sjelden over 32 grader. På en safari på fastlandet i Tanzania er det litt kjøligere ettersom det ligger så høyt, og på Zanzibar er det ofte en mild bris fra havet som kan kjøle deg ned. Jo senere i mars det blir, jo større er risikoen for regn, og det kan være veldig lummert.

Både juleferien og vinterferien vil derfor være perfekte tidspunkt å reise til Tanzania. Det er en veldig spennende periode å være på safari i. Gresset er kort og tørt, så det er lett å se dyrene, og mange dyr er samlet i de samme områdene. Fra januar og noen måneder framover blir det født mange nye kalver.

Hvis du reiser til Tanzania i desember, kan du se det vakre Flamboyant treet blomstre. I Tanzania kaller de det "christmas tree" fordi det blomstrer ved juletider, med vakre røde blomster.

I begynnelsen av februar arrangeres en populær festival hvert år i Stone Town på Zanzibar. Den kalles Sauti za Busara Festival, som betyr "The Sound of Wisdom". Festivalen varer i 4 dager, og byr på karneval og parader, til tonene av den rytmiske swahili-musikken. Det er en veldig koselig atmosfære i byen, som tiltrekker seg tusenvis av musikkelskere fra hele verden.

I mars kan du delta i det berømte Kilimanjaro Marathon hvis du ønsker en skikkelig aktiv ferie. Det er både ruter på 42 og 21 kilometer, i vakre omgivelser rundt Afrikas høyeste fjell.

April - Mai: Den lange regntiden
Det er i løpet av disse månedene det meste av årets regn faller. Det regner veldig kraftig, men ofte bare i en time eller to hver dag. Senere klarner det opp og solen skinner igjen. Derfor er det ikke noe som ødelegger en tur til Tanzania i denne perioden. Mai, kan være en veldig god tid å reise, ettersom det er betydelig færre turister enn i høysesongen. Dette betyr at du har naturen og strendene mer for deg selv, så opplevelsen er mer unik.

Prisene er også betydelig lavere, og du kan få et deilig luksushotell, for samme pris som et standardhotell i høysesongen. Ute i parkene er naturen frodig og vakker, og gresset er grønt. Det er rikelig med mat til alle de nyfødte dyr på savannen som ofte blir født i begynnelsen av regntiden. Det meste av regnet faller i april, hvor det også kan være en veldig fuktig og varmt, så mai er å foretrekke.

Juni - oktober: Den kjølige perioden
I løpet av disse månedene synker temperaturen litt, uten at det blir kaldt. Det er rundt 27 grader om dagen og ned til 14 grader om natten. Men litt kjøligere rundt safariparkene og på Kilimanjaro. Det er praktisk talt ikke regn i perioden juni til oktober. Det er en god tid å reise, spesielt på en safari, hvor det er greit at det ikke er for varmt. På Zanzibar kan juli godt være litt kald hvis det blåser mye, men de aller fleste dager er nydelige og Det indiske hav er fortsatt varmt og det er deilig å bade.

Det er perfekt å reise til Tanzania i sommerferien hvis du ikke trives når det blir alt for varmt. Hvis du liker temperaturer rundt 30 grader, er høstferien bedre. Utover høsten, blir det varmere og parkene blir tørrere. Dette gjør at det er veldig enkelt å få øye på dyrene, som ofte er konsentrert rundt elver og dammer.

Fra oktober blomstrer de vakre Jacaranda-trærne. I og rundt byen Arusha kan du se de store trærne kledd i de vakreste lilla farger. Noen steder er det hele alleer med lilla jacarandaer, som er veldig vakre å kjøre gjennom.

I oktober kan du også se de store mangotrærne fylt med moden frukt. Det er også avokado-sesong.
Det er en helt annen smaksopplevelse å få en moden mango eller avokado, direkte fra treet, enn dem vi får i butikkene hjemme, som blir plukket før de er modne. Hvis du får muligheten til å reise rundt i Tanzania mens frukttrærne er i sesong, må du sørge for å bestille det på restaurantene. En enkel salat med avokado, mango og reker, smaker helt himmelsk.

November: Den korte regntiden
Temperaturen stiger igjen og det kommer en del regn. Den korte regntiden i Tanzania varer vanligvis til midten av desember. Men nedbøren pleier å være kort og sporadisk, og du vil fint kunne få en fantastisk tur til Tanzania i november. Jo lenger du kommer inn i desember, jo mindre regn kommer det. Og et kort regnskyll på Zanzibar kan være ganske forfriskende da det gjør luften lettere, og i safariparkene får regnet plantene til å blomstre.

Det er lavsesong, så prisene er billigere og det er lett å få et hotellrom. Det er ikke mange turister i Tanzania på den tiden av året, så opplevelsen er mer unik.

Aktuell værmelding:
www.bbc.co.uk/weather
www.yr.no/Arusha

HAR DU SPØRGSMÅL OM DET BESTE TIDSPUNKTET FOR Å BESØKE TANZANIA?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no