En fantastisk reise hvor det var styr på alt!

- Av Christian Bøggild

Vi var to voksne på tur i 17 dager. De første 5 dagene var vi på safari i tre nasjonalparker: Arusha, Lake Manyara og Tarangire. Resten av ferien ble brukt på en mer avslappende måte på Zanzibar hvor vi bodde på henholdsvis The Z Hotel i Nungwi, og Tebo Hotel i Stone Town.
Allerede etter den første samtalen med Jacob fra Tanzania Tours, følte vi oss i veldig gode hender. De lyttet til våre ideer for turen, og Jacob ga gode råd om hvordan turen kunne bli organisert med de best mulige erfaringene, og med hensyn til både tid og budsjett. Det er ganske åpenbart at man hos Tanzania Tours får hjelp av folk som har vært der og har personlig erfaring med de forskjellige stedene.
Når den generelle linjen var på plass, gikk Jacob i gang med mer detaljert planlegging, og gjennom hele prosessen har vi blitt informert ofte og grundig.

Den endelige planen ble lagt flere måneder før avreise, og med et detaljnivå som vi ikke hadde forventet så tidlig i prosessen. Hvis vi på noe tidspunkt hadde bekymringer om de forskjellige avtalene ville bli overholdt på stedet, så ble de fort feid bort når vi først var på tur. Hvis det var avtalt at vi skulle bli hentet på et bestemt sted kl. 9 på turens 12. dag, så stod sjåføren klar til å hente oss akkurat kl. 9 den dagen. Dette var karakteristisk for hele turen.
Foruten selve planen fikk vi også en del informasjonsmateriale om både aktiviteter, som var en del av turen, og aktiviteter vi selv kunne arrangere etter behov. Videre fulgte en grundig pakkeliste og en rekke andre praktiske opplysninger som var en veldig god hjelp på turen.

Vi hadde samme guide, Raphael, på hele safaridelen, og han var uovertruffen. Han var svært imøtekommende, veltalende, pasjonert og en morsom og flink historieforteller. Raphaels store kunnskap om naturen sikret oss noen fantastiske opplevelser med både små og store dyr i alle tre parker, og så var han god til å gi oss tid til å se tingene ordentlig, i stedet for å haste avsted for å se så mye som mulig.

På The Z Hotel på Zanzibar gikk dagene med avslapning og gåturer på stranda. Personalet på hotellet er veldig snille og serviceinnstilte, og det var alltid noen til å hjelpe hvis det var bruk for det. Det er masse gode restauranter rundt hotellet, så det er rikelig anledning til å oppleve det lokale kjøkkenet langs stranden i Nungwi.
I Stone Town bodde vi på koselige Tembo Hotel, som er et av de få hotellene på øya som eies og drives av lokale folk. Umiddelbart etter innsjekk hadde vi fått arrangert en guidet omvisning i byen, hvor vi så de viktigste stedene og fikk masse informasjon om byens historie. Mens vi bodde i Stone Town var vi også på tur til Jozani Forest og ute for å se en krydderfarm. Begge turene var selvfølgelig arrangert hjemmefra av Tanzania Tours, og de gikk veldig fint. Jozani er litt spesiell å besøke når man har vært på safari. For det første er det et relativt lite område, og også fordi turen foregår til fots. Dette gir rikelig anledning til å oppleve masse smådyr, fugler og planter på nært hold. Selv parkens hovedattraksjon, de røde colubus-apene, lar seg ikke forstyrre av de til tider store og litt støyende turistflokkene, og vi opplevde flere ganger at apene løp inn mellom folk i deres lek og leting etter friske blader.

Hvis du vurderer en safariferie, blir du nødt til å kontakte Tanzania Tours og høre hva de kan sette sammen for deg. Bedre hjelp og service enn du får her fins neppe. Det er selvsagt litt dyrere å dra på tur med egen bil og guide når man ikke er i en større gruppe, men den fleksibiliteten og friheten dette gir på turen, er mer enn pengene verdt.
Uten forbehold fem stjerner til Tanzania Tours herfra! Vi gleder oss allerede til neste tur, som selvfølgelig også skal arrangeres av de kompetente menneskene hos Tanzania Tours.