En ferie man ikke vil hjem fra.

Av Birthe Larsen

For over et år siden hadde jeg den første kontakten med Tanzania Tours – med henblikk på å planlegge en ukes safari og en ukes badeferie for meg, min datter, svigersønn og to barnebarn på 6 og 11 år.
Helt fra den første kontakten med Lennie, har jeg følt meg i svært trygge hender. Reisen ble virkelig skreddersydd for våre behov – og gjennom en god og svært imøtekommende kontakt, fikk vi i fellesskap satt sammen et helt fantastisk program.

Vi besøkte følgende safariparker: Tarangire, Ngorongoro Conservation Area (Ndutu og Ngorongoro-krateret). Vår guide Moses var helt fantastisk til å fange opp dyr, og så var han veldig flink til å håndtere barna. Vi så masse dyr – blant annet store flokker av elefanter, sjiraffer, løvemor med to unger og den store migrasjonen av gnuer og sebraer.
Vi bodde på noen nydelige lodger – blant annet Tarangire Safari Lodge med en fantastisk utsikt over naturen og dyrene, og Farm House som lå slik at vi kunne dele opp kjøringen. På grunn av barna var vi bare på halvdags-safari, så det også var tid til å slapp av og bade sist på ettermiddagen – der det var bassenger.

Maten var bra alle stedene, og et av de beste stedene på safarien var Mbugani Tented Camp – helt utrolig så god mat de kan lage midt i den ville naturen.
Vi hadde også ønsket å besøke en skole. Det var en stor opplevelse for oss alle – og vi kunne glede dem med donasjoner i form av blant annet skolematerialer som vi kjøpte lokalt i Arusha.

På Zanzibar bodde vi på Pongwe Beach Hotel. Det var akkurat hva vi hadde ønsket: Et lite fredelig sted uten masseturisme, beach-bungalow helt nede ved en fantastisk nydelig strand med palmer og hengekøyer – estetikken var høy. Servicen var helt på topp, og vi fikk en utrolig god mat.
Jeg kan anbefale Tanzania Tours til andre, og vi vil takke dem for en helt uforglemmelig ferie.