Super safaritur med 6 dagers badeferie på Chapwani Island

- Av John Hansen

Vi er et pensjonert par som inviterte våre barn, svigerbarn og barnebarn på denne turen som vi la i hendene på Tanzania Tours. Vi hadde blant annet et ønske om minst mulig transporttid mellom de forskjellige parkene, av hensyn til barna, og det betydde at vi bare hadde en natt på hver lodge som vi så flere av.

Ngorongoro-krateret tilbød imidlertid mye tåke og skyer, og utsikten over krateret fra Serena Safari Lodge var veldig begrenset, men på safarituren ned i selve krateret var opplevelsen stor.
Tarangire National Park var helt fantastisk, her overnattet vi på Tarangire Safari Lodge i telt, det var spennende, med en fantastisk utsikt over dalen fra det platået som lodgen ligger på.
Vi var 9 personer på tur, og vi hadde derfor 2 safaribiler tilgjengelig, guidene var svært kunnskapsrike og hadde full kontroll over hvor de beste stedene var. Servicen her var super, akkurat som den også var på de lodgene vi besøkte.

Etter 4 dager med safari fløy vi til Zanzibar, der vår kontakt ventet for å kjøre til stranden, hvor båten som skulle ta oss til Chapwani også ventet på oss.
Det var folk på plass for å hjelpe oss videre som avtalt.
Chapwani Island er en historie i seg selv, det er ikke luksuriøst innredet, men rent og ryddig og annerledes. Personalet er utrolig vennlige, og har man et ønske som de kan hjelpe med, blir det oppfylt. Vi leide en av båtene med sjåfør til en ekstra snorkeltur, siden det var lettere å styre barna inn og ut av vannet fra båten enn fra kajakkene som var gratis å bruke. Snorkelutstyr kan lånes på stedet, med mindre man bruker svømmeføtter større enn 44.

Stranden feies for tang og søppel som driver inn hver morgen.
Vi feiret en bursdag på øya, og spurte om de hadde forslag til å feire den.
De dekket opp til middag i sanden ved bassenget med ekstra stearinlys satt i brune papirposer halvt fylt med sand, det var en kake, og de 4 servitørene sang bursdagssang, morsomt og festlig.

Stedet er så lite og ledelsen er så tett på at det er enkelt å komme i kontakt med dem, stille spørsmål og løse problemer.
Når vi skulle hjem, spurte vi om hotellet om de kunne sørge for at bilene som skulle kjøre oss fra stranda til flyplassen kunne ankomme 2 timer før så vi kunne spise i Stone Town, og så vi kunne la koffertene være igjen i bilen, og alt fungerte.
Super organisert, vi hadde en flott opplevelse.