Vår Kilimanjaro Pakkeliste

La oss hjelpe deg å pakke kofferten

På Kilimanjaro vil du bevege deg i temperaturer fra 30 graders varme til minus 25 grader, så du bør forsøke å pakke tilsvarende. Det er en god idé å pakke alt i vanntette poser i sekken hvis denne skulle bli våt. Bærervesker, telt og liggeunderlag sørger guidene våre for, og all mat og drikke selvfølgelig.

Gode hansker, sovepose, vandrestaver og annet utstyr kan leies der. Har du tatt med klær eller annet som du ikke skal ha med på Kilimanjaro, kan det oppbevares på hotellet. Har du etter turen utstyr som du ikke ønsker å ta med deg hjem, vil bærerne bli veldig glade for å få det!

Pakkeliste til Kilimanjaro

Spesielle klær

- Et par varme, behagelige og vanntette fjellsko. Gjerne med ekstra støtte ved ankelen. Det er en god idé å ta med et par lettere løpesko eller sandaler til de første dagene og til å ha på i leiren.

- 2 par varme tursokker og 1-2 par tynne svettetransporterende sokker.

- 1 par lette turbukser/shorts og 1 par varme bukser.

- Ullundertøy, gjerne lange underbukser.

- 1 varm lue og 1 par varme hansker. Hanskene bør være vind- og vanntette. Kan leies der.

- 1 fleecegenser og 1 ullgenser. Det kan være veldig kaldt på toppen av Kilimanjaro. 2 lag er bedre enn 1 tykt, siden det derved er lettere å regulere varmen.

- 1 vinn- og vanntett anorakk eller jakke med hette.

- 1 par regnbukser (Regnslag er et godt alternativ til vanlige regnklær, da kan ryggsekken også kan dekkes).

- 1 liten ryggsekk til vann, snacks og litt ekstra klær.

- Til fjellvandringen trenger du også en sovepose som tåler opp til minus 20 grader. Det kan leies av våre guider, da slipper du å ha ta den med hjemmefra. De er av god kvalitet og selvfølgelig laget for å tåle kulden på Kilimanjaro. Det er selvfølgelig brukte soveposer, og selv om de er ganske nye blir de fort litt ekle, så det er en god idé å ta med et innlegg.

Diverse

- Pass, visum, helsetrygdkort og reisedokumenter. (Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter returdato). Pengebelte som ikke kan ses tydelig. Ta eventuelt en kopi av de viktigste papirene. Herunder pass, førerkort, VISA-kort, forsikring, flybilletter og viktige telefonnumre. Oppbevares et annet sted enn selve papirene. Vi har sendt rundt 10.000 kunder til Tanzania, og ikke en eneste har blitt stjålet noe, så risikoen er svært liten, men ting kan jo bli borte.

- Valuta. Vi anbefaler at du tar med amerikanske dollar til hele reisen. Du kan betale med dollar overalt i Tanzania, så det er ingen grunn til å veksle til lokale shilling.
Det skal helst være nye 100 USD og 50 USD sedler fra år 2010 eller senere, siden eldre sedler kan være vanskelige å bli kvitt. Sørg også for å ha mindre dollarsedler med til blant annet tips. Vær oppmerksom på at kostnadene til tips blir litt høyere på en Kilimanjaro-tur, siden det er så mange hjelpere med.

- Kamera og ekstra batterier/lader.

- Adapter for engelske plugger med 3 pinner.

- Toalettsaker. Ta også gjerne med en rull med toalettpapir, slik at du er sikker på å ha noe på fjellet. Våtservietter. Kan brukes til å rense eventuelle sår, eller til å vaske hendene med hvis det ikke er vann i nærheten.  Alco-gel er også praktisk og kan hjelpe med hygienen, slik at du unngår mageproblemer. Solkrem med høy faktor og medisin til eget bruk. Sportstape og gnagsårplaster. Eventuelt en knestøtte. Husk malariatabletter og myggmiddel og medisin for forstoppelse og diaré.

- Druesukker eller en annen form for rask energi.

- Små vannflasker eller en camelbag, så du får i deg de 3-4 liter vann du har bruk for hver dag. Man drikker smeltevann fra fjellet som kokes. Hvis du vil være ekstra sikker, kan du ta med rensetabletter.

- Hodelykt eller lommelykt. Det er bedre med en hodelykt, f.eks. når man spiser, så du har hendene fri.

- Evt. Diamox for å forebygge høydesyke. Snakk med legen din om dette. Det beste resultatet oppnås ved å dele tabletten i to og ta en halv tablett morgen og kveld, siden kroppen ikke kan oppta en hel på en gang. Bivirkninger kan forekomme, så høydesyke unngås best ved å velge den riktige ruten og følge guidenes råd.