Andre spennende steder

Vi arrangerer også reiser til Gombe og Mahale Mountains ved Tanganyika-elven, hvor du kan seile på elven, fiske, svømme eller snorkle i det klare vannet og se noen av de hundrevis av forskjellige fiske- og cichlide-arter som finnes her. Den største attraksjonen er trekking i regnskogen, på jakt etter de sjeldne sjimpansene. Gombe og Mahale er noen av de beste stedene i verden å oppleve sjimpanser, og med våre erfarne og kunnskapsrike guider fra lokalområdet er det garanti for å se de fascinerende menneskeapene. Du vil se hvordan de lever som familier, og får mye informasjon fra guiden. Besøket til regnskogen kan du kombinere med et opphold i Kigoma, i det vestlige Tanzania. Det er en koselig liten by med veldig autentisk stemning. Vi anbefaler å bo på Jakobsens Guesthouse som drives av et norsk ektepar. Du kan velge å ta et lokaltog til Kigoma fra Dar es Salaam. Det er en helt annen opplevelse, men en av de beste måtene å se landet. Turen tar rundt 35 timer der du i et rolig tempo glir gjennom øde landområder med sukkerplantasjer og maisåkrer, og passerer en rekke større og mindre byer.

Dar es Salaam har ikke mye å tilby for turister. Her anbefaler vi bare et kort opphold, bare for å se en klassisk afrikansk storby, og kanskje oppleve de fine områdene ved havnen. Men du kan tilbringe noen dager på den vakre stranden sør for byen. Se mer under Zanzibar.

Hvis du ønsker å vandre i skog og fjell, vil vi anbefale enten Usambara eller Udzungwa, der du finner en utrolig vakker natur med sjeldne blomster og mange fugler. Det er også gode muligheter for å se aper.

Hvis du ønsker å oppleve Lake Victoria, er Mwanza et godt utgangspunkt. Det er en større by i det nordvestlige Tanzania, med et pulserende marked og en livlig handel med fisk. Herfra kan du dra ut til Saanane Island, som er den minste nasjonalparken i hele Afrika. Den unike plasseringen av dette fascinerende naturområdet, der parken smelter sammen med byen, gjør den svært enkelt å besøke. Øya er spesielt kjent for sine mange reptiler, men her er det også registrert over 70 forskjellige fuglearter.

Er du klar for mer, er det også en større nasjonalpark på Victoriasjøen, Rubondo Island, et paradis som trolig mest minner om Jurassic Park. Her lever hverken mennesker eller rovdyr, så det er et fredelig sted for elefanter, sjiraffer og mange andre små og store dyr. Du kan også være heldig nok til å se sjimpanser. Rubondo Island er utrolig vakker og dekorert med en overflod av fargerike sommerfugler. Kontakt oss for mer informasjon om det uberørte Tanzania. 

HAR DU SPØRSMÅL TIL REISENE VÅRE?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no