Det nye Tanzania

Rundt 90 % av alle turister opplever bare Zanzibar, eller de mest kjente parkene rundt Arusha. Men Tanzania er et stort land, ca. 21 ganger større enn Danmark, og har så mye å tilby. Overalt i landet er det vakker natur og hele 16 nasjonalparker, som alle er fullpakket med ville dyr.

Hvis du reiser i det sentrale, østlige eller vestlige Tanzania, vil du oppleve områder som er stort sett uberørte av turister, men byr på samme høye safari-standard, med like stor variasjon og antall av ville dyr som i de mer kjente parkene i det nordlige Tanzania, alt sammen i utrolig vakre omgivelser. Søker du en autentisk safari-opplevelse, vil vi anbefale deg å dra på eventyr i det nye Tanzania.

Ruaha

Hvis du er den eventyrlystne typen som liker å reise litt lenger for å oppleve den villeste og mest unike natur, er Ruaha National Park stedet for deg. Her har du muligheten til å oppleve den afrikanske villmarken i sin mest uberørte form, og komme tett på de kjente dyrene fra den afrikanske savannen. Ruaha er en av de beste stedene i verden å oppleve elefanter, og fuglelivet er også eksepsjonelt variert.

Ikke mange har hørt om Ruaha, og svært få turister tar turen hit. Derfor kan du i ro og mak fordype deg i den enestående naturen. Her har du også muligheten til å dra på vandresafari, og få en intens naturopplevelse.

Les mer om Ruaha

Klik her

Selous

Selous er Afrikas største vernede naturområde, og her lever verdens største bestand av elefanter, flodhester og bøfler. Det er også mange løver, leoparder, geparder, sjiraffer, krokodiller og over 350 arter av fugler.

Til tross for det varierte dyrelivet er det ikke mange som har hørt om Selous, så det er langt færre turister enn i de mer kjente parkene i nord. Safari i Selous kan derfor være en mer autentisk opplevelse. Samtidig er Selous den eneste parken i Tanzania hvor du kan kombinere en tradisjonell bilsafari med vandresafari og båtsafari, så Selous er en sann drømmedestinasjon for enhver safarientusiast.

Les mer om Selous

Klik her

Saadani

I Saadani nasjonalpark smelter savannen sammen med kysten, og skaper et helt unikt økosystem. Saadani ligger rett ved det indiske hav. Til den ene siden har du dermed en vakker, palmefylt sandstrand og til den andre siden en spennende villmark med frodig skog, elver og savanne. Det er store flokker av elefanter i parken, og du kan også finne de fleste andre kjente safari dyr. Elva er fylt med flodhester og krokodiller, og her bor et stort utvalg av fugler.

Havet utenfor Saadani er også rikt på fisk, inkludert delfiner og knølhvaler. Saadani er et ganske opplagt valg hvis du vil vekk fra turistmengder og samtidig kombinere safari med litt avslapning på stranden.

Les mer om Saadani

Klik her

Andre spennende steder

Vi arrangerer også reiser til Gombe og Mahale Mountains ved Tanganyika-ELVEN, hvor du kan seile på elven, fiske, svømme eller snorkle i det klare vannet og se noen av de hundrevis av forskjellige fiske- og cichlide-arter som finnes her. Den største attraksjonen er trekking i regnskogen, på jakt etter de sjeldne sjimpansene.

Du kan oppleve en klassisk afrikansk by i Dar es Salaam, og reise med lokaltog til Mwanza, hvor du kan oppdage små øyer med fantastisk natur og dyreliv. På denne siden kan du lese om den store variasjonen av interessante og unike steder som Tanzania tilbyr.

 

Les mer om andre spennende destinasjoner i Tanzania

Klik her

VIL HØRE MER OM DET NYE TANZANIA?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no