SAADANI

I Saadani nasjonalpark smelter savannen sammen med kysten, og skaper et helt unikt stykke natur. Som den eneste nasjonalparken i Tanzania, ligger Saadani rett ved siden av det indiske hav. Her kan du stå på en vakker, uberørt sandstrand med kokospalmer og se ut over havet. Men snur du deg ser du inn i en spennende villmark med frodig skog, elver og savanne.

Saadani tilbyr et enormt variert økosystem med en spennende blanding av ulike typer flora og fauna. Det er det krabber og elefanter, og du kan våkne opp fra lur på stranden av brølet fra en løve i det fjerne. Det er store flokker av elefanter, og de fleste av de andre store og små dyr du forventer av en god safaripark. Vannet rundt Saadani er også rik på fisk, inkludert delfiner og knølhval, men som kan være vanskelig å få øye på. Fra Wami elvens munning trenger du ikke dra langt opp før du får øye på flodhester og krokodiller, og mange forskjellige fuglearter. Her bor både flamingoer og noen sjeldne fugler som er tiltrukket av den spesielle naturen i Saadani.

En del av parken er kjent som  ́Serengeti Ndogo ́, som betyr lille Serengeti, imens andre områder av parken minner mest om naturen i Selous, med halvåpne skogområder. Som i Selous kan du også i Saadani dra på en båtsafari og seile oppover kysten eller opp av Wami-elven og inn i parken. Hver dag drar du på safari med campens flinke guider som er spesialister i nettopp Saadani. Etter en god dags safari kan du hoppe direkte i det indiske hav og bli avkjølt. En helt unik kombinasjon.

På stranden kan du se skilpadder som blir klekket ut, og det er ofte dyreliv, eller spor av dem, på stranden like i nærheten av leiren. Fra leiren kan du prøve en kanotur, og de organiserer også vandresafarier. Saadani er en ganske ny og relativt ukjent park, så det er ganske opplagt hvis du vil vekk fra turistmengder og samtidig kombinere safari med litt avslapning på stranden. Med sin beliggenhet litt nord for Dar es Salaam, er det lett å komme til parken med bil. Du kan også ta en båt fra Zanzibar, eller du kan fly fra Arusha, Dar og Zanzibar. Hvis du ønsker å kombinere strandferie på Zanzibar med noen dager med safari, er Saadani et godt forslag. 

”Jakob var bekymret for om vi ville oppleve nok i Sadaani, siden vi kom fra Selous og Ruaha og virkelig elsker safari. Men Sadaani overrasket oss positivt. Det var noe mer avslappet med pause midt på dagen (med plass for bading i havet), men vi så mange flere dyr og fugler enn vi hadde forventet."

Charlotte Jensen, Bjerringbro

Simply Saadani Camp – a tent with a view

Simply Saadani er som navnet antyder en forholdsvis enkel leir som ligger midt inne i Saadani nasjonalpark, rett der hvor savanne møter strand.

Her er det bare 11 rom, flott plassert ved det nydelige indiske hav på den ene siden, men samtidig omgitt av frodig natur, fylt med ville dyr til den andre siden.. Hvert rom er veldig privat, og er bygget av resirkulerte naturlige materialer. Campen kjører på solenergi, så det er ingen forurensning eller støy fra generatoren. Du spiser bra i den koselige restauranten, og noen ganger dekker de opp til middag helt nede ved stranden, med levende lys rundt bordene. Det søte personalet er veldig opptatt av å sikre at dere får det best mulige oppholdet med mange store opplevelser.

HAR DU SPØRSMÅL TIL REISENE VÅRE?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no