Selous

Selous viltreservat

Selous er Afrikas største vernede naturområde. Med sine 55.000 km² dekker den et areal større enn Danmark. Her vil du oppdage et vakkert landskap med frodig vegetasjon, mange elver og små innsjøer, samt et utrolig dyreliv. I motsetning til den berømte Serengeti National Park i nordlige Tanzania, er det ikke mange som har hørt om Selous, så det er nesten ingen turister her og safariopplevelsen føles mer autentisk.

I Selous vil du finne nesten alle de store kjente afrikanske pattedyr. Blant annet lever den største bestanden av elefanter, flodhester og bøfler her. Løver, sjiraffer, krokodiller, hyener, gnuer og diverse antiloper er også rikt representert i parken, i tillegg til 350 forskjellige fuglearter. Med litt flaks vil du også se leoparder og geparder. Selous er også en av de få stedene hvor man fortsatt kan være heldig å se de sjeldne afrikanske villhunder. Selous ligger derfor helt på topp når det kommer til verdens beste safariområder.

Selous er en av de eneste stedene i Tanzania hvor du kan kombinere en tradisjonell bilsafari med vandresafari og båtsafari. Man ser flest dyr når man kjører rundt i bil, men det er en veldig god kombinasjon, også å se det hele fra sjøsiden. Når man seiler stille ned langs elven i en liten båt, ser man også ting man ikke ser fra en bil. Konsentrasjonen av fugler er større ved elven, og du kan komme nær flodhester og krokodiller. På en vandresafari vandrer du med erfarne guider og en bevæpnet ranger, og dere ser nærmere på naturen og leter etter dyr ved å følge fotsporene deres.

Safari i Selous

En safari i Selous er annerledes fra de mer kjente parkene i Tanzania, siden man flyr inn i små 12-personers fly og lander på en liten landingsbane direkte inne i reservatet. I motsetning til våre safarier i nord, der du med privat guide kjører rundt mellom forskjellige parker, vil du ha en fast base i Selous, og dra med campens egne guider på safari. Det gir en god rolig følelse å bo på bare én camp og tiden kan brukes på ren safari. Når du flyr, er det opplagt å kombinere besøk i Selous og Ruaha med badeferie på Zanzibar eller Mafia Island. Med fly kommer du enkelt rundt, men prisen blir fort ganske høy.

Et alternativ er å kjøre med en av våre egner guider, enten fra Arusha eller Dar es Salaam, men det blir til ganske mange kilometer. Hvis du vil ankomme Selous i bil, er det fornuftig å også besøke andre parker i det sørlige Tanzania som Mikumi, Udzungwa og Ruaha. Du kan også ta turen ut til kysten og oppleve historie og kultur på Kilwa og muligens avslutte turen med strandferie på Mafia Island eller South Beach i Dar es Salaam. Det er mange dyr året rundt i Selous, men den beste tiden er fra juni til desember når konsentrasjonen av dyr er størst, og det er lett å komme seg rundt.

"Vi hadde 3 netter i Selous, hvor vi sov i 'Selous Riverside Safari Camp', som var helt fantastisk, det var ren luksus og service og maten var topp. Vi synes det var helt fantastisk med dette paradiset i denne safariparken."

Camilla Langer, Aalborg

 

Våre foretrukne camps i Selous

Vi har valgt to flotte leirer i Selous, her er du sikker på å få en autentisk safariopplevelse, god service og måltider og en god natts søvn i sjarmerende luksustelt. Hvilken leir som passer for deg, vil vi la deg bestemme. Du får servert alle måltider i campen, og drar på safari med guidene fra campen. Det er svært erfarne, engelsktalene guider som har vokst opp i området. Ingen kjenner landet og naturen bedre. De har en stor faglig kunnskap, er vennlige mennesker og servicenivået er veldig høyt.

Du kan dra på safari hver dag, og det er opp til deg hva slags safari du vil dra på. Det kan enten være en lang safari der du er borte hele dagen med matpakke, eller du kan dra på en kortere tur på formiddagen, spise lunsj i campen og dra på enda en tur på ettermiddagen. Det er ikke alltid private safarier siden andre av lodgens gjester muligvis også skal være med på samme tur.

Selous Riverside Safari Camp

Selous Riverside Safari Camp er en av de vakreste leirene i Selous. Den ligger rett ned til elven, med fantastisk utsikt over vannet og den omkringliggende naturen, som ofte besøkes av forskjellige ville dyr. Leiren ligger rett utenfor selve parken, men det tar ganske få minutter å kjøre inn i parken når du skal på safari. Båtsafari starter direkte fra campen. Her får du et stort fint telt med masse plass og en herlig terrasse. Det er ekte senger, toalett og dusj med varmt vann.

Plasseringen utenfor parkene gjør det noe billigere å bo her enn i en leir inne i parken. Du må velge Riverside hvis du vil ha mest mulig for pengene.

Lake Manze Tented Camp

Lake Manze Tented Camp er en enklere camp som ligger midt i den ville naturen inne i parken.

Teltene er gode, og det er også ordentlige senger, toalett og dusj med varmt vann, men de har valgt å ikke ha strøm i teltene. Her klarer man seg med parafinlamper og lommelykter. Men du kan også lade telefon og kamera i felles spiseteltet.

Det er et veldig sjarmerende sted og servicen er veldig personlig, så man føler seg raskt hjemme her. Her må du bo hvis du ønsker å være nær dyrene.

HAR DU SPØRSMÅL TIL REISENE VÅRE?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no