Serengeti National Park

Serengeti: Hjem til den store migrasjonen

I Serengeti lever det største antallet av ville dyr i hele verden. Her finnes blant annet over 1,5 millioner gnuer, 250.000 sebraer, 10.000 sjiraffer, 3.000 løver, 1.000 leoparder og over 500 forskjellige fuglearter, så det er mye å se på! I Serengeti er det nesten garanti for å se 4 ut av The Big 5 – løver, leoparder, elefanter og bøfler. Den siste, neshorn, finnes også i Serengeti, men du må være veldig heldig for å finne et. Men de fleste av kundene våre ser neshorn i Ngorongoro-krateret.

Den store migrasjon – også kjent som den store gnuvandringen, er et storslått naturfenomen der millioner av gnuer og sebraer vandrer i en fast syklus etter friskt gress. Gnuene er i Kenya i september/oktober, men ellers er de i Serengeti i Tanzania resten av året. Fra midten av desember til slutten av mars hvert år samles de i området rundt Ndutu-innsjøen, litt sør for Serengeti. Området er plassert mellom Serengeti og Ngorongoro og er kjent for sin store flate gressletter.

Spesielt perioden fra midten av januar og 2-3 uker fremover er interessant. I denne perioden har dyrene kalvingstid, og på få uker kommer opp mot en halv million kalver til verden. Det er spennende å være vitne til en fødsel i naturen, og oppleve hvordan de nyfødte kalvene lærer å gå på noen få minutter. Forsamlingen her er selvfølgelig en stor buffé for Serengetis rovdyr, så sjansene for å se løvene jager er veldig bra. Du kan også være heldig å se den lynraske geparden, som med en toppfart på 110 km/t klarer seg bra i det åpne landskapet. Ndutu er et av de eneste stedene i det nordlige Tanzania, der guidene kan kjøre offroad. Det gjør at du kommer veldig nær dyrene.

Høydepunkter i Serengeti nasjonalpark

Et annet bra tidspunkt å besøke Serengeti er fra juli til september, der gnuene vandrer mot det nordlige Serengeti, via vestkorridoren. Det er her de krysser elvene hvor krokodillene ligger på lur. Enda en spektakulær scene du bare får i Serengeti. Det er også alltid bra å tilbringe tid i det sentrale Serengeti, kalt Seronera. Her kan du oppleve den legendariske naturen man så ofte ser på naturfilm, med uendelige sletter, vakre klippeformasjoner og vannhuller fylt med flodhester og krokodiller. Det er også små skoger, der du kan være heldig å se en leopard som drar byttet sitt opp i et tre.

På vei mot Serengeti kjører du gjennom Rift Valleys utrolig flotte natur, og kommer bl.a. forbi dalbunnen Olduvai Gorge, der man mener de første menneskene på jorden levde. De fargerike Masai-stammene bor fortsatt i området sør for Serengeti. De bor i små kolonier av runde masai-hytter, side om side med de ville dyrene. Du kan se dem vandre rundt på sletten i sine røde og lilla klær, der de vokter kveg. De bruker alt fra kyrne. Spiser kjøttet, drikker melken og blodet, og bruker hud, bein og horn som materialer.

Safari i Serengeti

Masaiene i Serengeti lever i harmoni med naturen, som de alltid har gjort, og rovdyrene har respekt for masaiene og holder seg på avstand. Av samme grunn er det ofte masaier som brukes som sikkerhetsvakter på safari-lodgene. Under safarin kan du besøke en masaistamme, få en omvisning i det lille samfunnet og se hvordan de bor. De viser også deres tradisjonelle dans hvor de hopper imponerende høyt.

På en safari i Serengeti må du prøve å overnatte midt på savannen. Det er en stor opplevelse å sove i luksustelt blant de ville dyrene, og Mbugani er et av de mest sjarmerende stedene med bare 10 telt. Luksusteltene er komfortable, innredet med gode store senger og eget bad og toalett, samt terrasse. Overnatting i luksustelt er den mest autentiske safariopplevelsen. Flokker av gnuer og andre ville dyr passerer ofte tett forbi teltene, og gjør opplevelsen unik. Gjestene møtes rundt bålet på kvelden, midt på savannen, og atmosfæren gir den helt riktige safaristemning.

Se en video fra leiren her!

”Serengeti var neste stopp på vår safari – her så vi bl.a. en rekke geparder på nært hold akkurat da vi skulle oppleve den store migrasjonen av gnuer og sebraer – en helt unik opplevelse. Enda en overnatting på savannen i luksustelt i Serengeti var også en fantastisk opplevelse hvor vi sovnet til hyenehyl og løvebrøl."

Torben Ebbensgaard, Nørager

HAR DU SPØRSMÅL TIL REISENE VÅRE?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no