Ngorongoro-krateret

Ngorongoro-krateret er bare om 260 km² stort, men hjem til over 30.000 dyr. Kraterets 600 meter høye klipper fungerer som en naturlig gjerde som sammen med den frodige jorden holder dyrene på stedet og gjør Ngorongoro til en fantastisk safaridestinasjon hele året rundt.

Det svarte neshorn og Big Fiv

I disse magiske omgivelsene er også det svarte neshornet, som ellers er sterkt truet. Det er dessverre bare 30 individer igjen, men myndighetene i Tanzania gjør alt de kan for å beskytte dem, og overvåker neshornene 24 timer i døgnet. Hvis du vil krysse av listen med The Big Five, må du ha en dag med safari i krateret. Utsikten fra toppen av krateret, på 2300 meters høyde, er helt makeløs. Her kan du se ned i bunnen av de høye klippene som omgir en oase av innsjøer, skog og sletter, og helt til den motsatte siden, 19 km unna.

De mange dyrene og den unike naturen gjør det til en helt spesiell opplevelse å være på safari her. Uansett hvilken retning du ser, ser du dyr. Store elefanter rusler majestetisk gjennom landskapet, en gruppe av hyener på jakt etter et lett bytte, eller en flokk flamingoer som vakkert letter over den saltholdige sjøen. Holder bilen i ro ved en flokk løver, er det ikke uvanlig å se en løve som søker skygge ved bilen. Noen ganger vil du være så nær at du kan nå dyret. Vi anbefaler imidlertid at du ikke prøver...

Overnatting i lodge

Vi sørger for at du får mest mulig ut av oppholdet med en overnatting på det nydelige Ngorongoro Serena Lodge, som ligger rett ved kanten av krateret. Både rommet og terrassen har den mest fantastiske utsikten over krateret. Vi utnytter også denne plasseringen ved at guiden tar deg ned i krateret tidlig på morgenen før alle andre turister fra hotellene lenger unna kommer. Dette gir deg en unik morgen, med ganske få andre safaribiler. Etter kl. 10 er det annerledes tett pakket, siden området har en begrenset størrelse. Du vil få med en matpakke, så safarien kun avbrytes av en kort lunsjpause ved en bredde ved sjøen i krateret.

Se en video fra lodgen her!

"Vår overnatting på Ngorongoro Crater Lodge kan anbefales, ren luksus og fenomenal utsikt over krateret. Sjeldent har vi opplevd et så bra sted. I krateret dagen etter så vi hele næringskjeden og fikk inntrykk av paradis. Et naturfenomen man må oppleve på turen til Tanzania."

Henrik Palm, Odense

HAR DU SPØRSMÅL TIL REISENE VÅRE?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no