Dyrene i Tanzania

Nasjonalparkene i Tanzania er fullpakket med dyr, for her finnes både det største antallet av ville dyr i verden, og samtidig den største konsentrasjonen. Det er på en safari i Tanzania at du har størst sjanse for å se The Big Five, som teller løver, leoparder, neshorn, elefanter og bøfler. 

Du vil også se masse andre vakre dyr som geparder, sjiraffer, sebraer, flodhester, krokodiller, hyener, vortesvin, gnuer og alle typer gaseller og antiloper. Alt sammen i sitt naturlige element, for i Tanzania er nasjonalparkene vill natur, og ikke inngjerdede privat safariparker, som i andre land.

Det er også et rikt fugleliv i Tanzania med over 1000 forskjellige arter, inkludert mange som bare finnes i Tanzania. Den mest ikoniske er kanskje flamingoen, som kan få en hel innsjø til å se rosa ut på avstand.

Hvis du bestiller en safari hos TANZANIA TOURS, er du garantert å se de fleste av disse dyrene. Og du vil ikke bare se en enkelt løve den ene dag og en elefant den neste. Hvis du drar på en 6-dagers safari, vil du sannsynligvis se 20-30 løver, minimum 50 elefanter og sjiraffer, hundrevis av sebraer og hundreTUSENER av gnuer!

The Big Five

Hvis du vurderer en safari med TANZANIA TOURS, har du sikkert allerede hørt om The Big Five. Det er en felles betegnelse for den afrikanske elefanten, neshorn, løve, leopard og afrikansk bøffel. 

Mange undrer seg over at andre store dyr som flodhest og sjiraff ikke er med på listen, men det er det en god forklaring på. Begrepet "The Big Five" kommer fra Afrikas kolonitid på slutten av 1800-tallet, da den ble brukt av jegere som en liste over de fem dyrene som var de vanskeligste og farligste å nedlegge.

I dag er det et mål for mange safariturister å ta bilder av The Big Five med kameraet. Siden Tanzanias dyreliv er utrolig rikt, ville det være mer hensiktsmessig med en topp ti som også inkluderer gepard, sjiraff, flodhest, krokodille og sebra. Her kan du lese mer om Afrikas mest kjente dyr.

SE MER OM THE BIG FIVE HER

Klik her

The Ugly Five

Med sitt spektakulære dyreliv og storslåtte natur finner man en overflod av skjønnhet i Tanzanias nasjonalparker og viltreservater.

Men blant alt det vakre har en gruppe av dyr fått det uheldige, men ganske passende predikatet, å være de styggeste av alle Tanzanias dyr, nemlig "The Ugly Five".

De spiller en like viktig rolle på savannen som andre dyr, og oppveier dens uharmoniske utseende med stor fysisk styrke, ferdighet eller intelligens. Her kan du bli bedre kjent med savannens underdogs: hyener, vortesvin, gnuer, marabustorker og gribber.

SE MER OM THE UGLY FIVE HER

Klik her

The Small Five

The Small Five er skapt som et motstykke til den bedre kjente The Big Five, for å få besøkende i Tanzanias nasjonalparker til å gjenkjenne de mindre og ikke så bemerkelsesverdige, men likevel interessante dyr på savannen.

Listen representerer fem dyr som i relativ størrelse befinner seg i den andre enden av skalaen, men som likevel deler sitt engelske navn med sine mer kjente navnebrødre i The Big Five. De fem små utgjør neshornbillen, bøffelveveren, maurløven, leopardskilpadden og elefantspissmusen.

Å få øye på alle kan være en like stor prestasjon som å spotte The Big Five. Med hjelp fra TANZANIA TOURS erfarne guider og deres falkeblikk er mulighetene ganske gode for at du også får sett The Small Five. Bli bedre kjent med de små sjarmørene her. 

SE MER OM THE SMALL FIVE HER

Klik her

Den store migrasjonen

Det er i Tanzania at du kan oppleve gnuenes store migrasjon beskrevet som et av verdens største naturvidundere.

Her kan du oppleve de 1,5 millioner gnuer og 250.000 sebraer vandre i en syklus etter det grønne gresset. Det er veldig fascinerende og et uforglemmelig syn.

Gnuene er i Tanzania gjennom hele året, og bare en liten del av dem krysser over til Masai Mara i Kenya i oktober. Du kan lese mer om det fantastiske naturfenomenet her.

SE MER OM DEN STORE MIGRASJONEN HER

Klik her

"Vi har vært på en vill safari og sett mye mer enn vi forventet. Vi startet i Tarangire Park hvor vi så store flokker av elefanter, løver som parret, geparder, sebraer, gnuer, strutser, antiloper og mye mer. Det var flott å bo i telt med dyrene vandrende rett ved siden av. Så dro vi til Serengeti sletten hvor vi så enda flere dyr, inkludert leoparder, flodhester, sjiraffer, og en gepard som jaget. Her sov vi også i luksustelt, og det er ganske imponerende å høre og se løver, elefanter, hyener osv., rett ved siden av teltene. Deretter dro vi til krateret hvor vi så det siste dyret fra The Big Five som vi manglet å se, nemlig neshornet:-) Vi hadde de mest fantastiske guidene som var helt imponerende flinke til å spotte dyr og fortelle om dyrene og Afrika. Alt fungerte ned til minste detalj og vi gir absolutt 6 stjerner!"

Dorthe Seitzberg, Espergærde

VIL DU OPPLEVE TANZANIAS FANTASTISKE NATUR?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no