De kjente parkene i Tanzania

Serengeti National Park

Serengeti er trolig det mest berømte viltreservatet i verden, og her blir mange av de naturfilmene du ser på TV filmet. Parken dekker et areal på 15.000 km², altså ca. en tredjedel av størrelsen på Danmark. Den er et av de unike områdene på UNESCOs verdensarvliste, og er spesielt kjent for sine store flate gressletter, der millioner av gnuer og sebraer har sin årlige vandring etter friskt gress.

Serengeti er også et av de beste stedene i verden til å se rovdyr som løver hyener, leoparder og geparder. Blant dyrene i Serengeti lever det fargerike nomadefolket, masaiene.

Se mer om Serengeti National Park

Klik her

NGORONGORO-KRATERET

Ngorongoro-krateret er et helt unikt naturfenomen som ofte betegnes som verdens 8. underverk. Ngorongoro var engang et fjell på størrelse med Kilimanjaro. For ca. 3 millioner år siden sprengte fjellet og dekket hele området rundt Serengeti med fruktbar aske.

Eksplosjonen skapte et stort krater, og i dette krateret finner man i dag verdens største konsentrasjon av ville dyr. Ngorongoro-krateret er definitivt en av de verdens beste safariparker. Ikke bare på grunn av de mange dyrene, men også fordi naturen er paradisisk vakker.

Se mer om Ngorongoro-krateret

Klik her

TARANGIRE NATIONAL PARK

Tanzania har en veldig variert natur, og ikke to parker er like. Også Tarangire har sine spesielle kjennetegn og attraksjoner. Nasjonalparken er utsmykket med gigantiske baobabtrær som utgjør en karakteristisk kulisse.

I Tarangire kan du se flokker på opp til 300 elefanter, og se mer enn 550 forskjellige fuglearter i alle regnbuens farger. Tarangire har det høyeste antallet av ynglende fuglearter i verden. Men det er også mange rovdyr, og Tarangire er et av de beste stedene å spotte geparder.

Se mer om Tarangire National Park

Klik her

LAKE MANYARA

Lake Manyara National Park er med sine 330 km² relativt liten, men det er en svært vakker og dyrerik park. Størstedelen av parken består av Manyara-innsjøen som er omgitt av en frodig skog, kjent for sine mange forskjellige flotte trær, blant annet akasie, fikentrær, pølsetrær, palmer og baobabtrær på flere tusen år. Ser du nøye etter, kan du være heldig å se både leoparder og løver som klatrer i trærne. Noe som løver normalt ikke ville gjøre. Men her i Manyara har de lært seg teknikken.

Se mere om Lake Manyara

Klik her

ANDRE GODE PARKER

Hvis du leter etter en mer vill safariopplevelse, vil vi anbefale deg å besøke parkene i det sentrale og sørlige Tanzania. Her får du den samme høye safaristandarden som i nord, med mye dyreliv i vakre omgivelser, men du vil ha naturen nesten for deg selv, ettersom svært få turister reiser hit.

De to mest berømte parkene i dette området er Ruaha og Selous. De byr på en mer uberørt natur, der du blant annet kan gå på tur-safari, og gå gjennom parken med en bevæpnet ranger, mens du leter etter spor etter dyrene. Det er en helt annen måte å være på safari, der du bedre kan høre, føle og lukte på naturen.

Selous er også det eneste stedet i Tanzania hvor du kan oppleve en båtsafari. På elven kan du komme veldig nær både krokodiller, flodhester og se mange av de vakre fuglene som bor langs elvebredden.

Se mere om det uberørte Tanzania

Klik her

Vil du vite mer om Tanzanias nasjonalparker?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no