Lake Manyara

Liggende mellom Tarangire National Park og det berømte Ngorongoro-krateret ligger en liten og litt oversett safari-destinasjon. Lake Manyara National Park er langt den minst interessante av de 4 kjente parkene i det nordlige Tanzania, men det er et fint sted å dra på turens første safari, siden man dermed deler den lange kjøreturen mot Serengeti i to. Parken ligger bare 2 timer fa Arusha, der man som regel har den første overnattingen etter ankomst, så ved å besøke Lake Manyara den første dagen, er du raskt i gang med safarien.

Store deler av Lake Manyara National Park er dekket av vann, og det er nok av dyr å se langs innsjøen. For å komme ned til innsjøen, må man gjennom en passasje i skogen som er utrolig vakker med alle slags eksotiske fugler. Vegetasjonen er så tett at det kan være vanskelig å se dyrene. Men det er mange forskjellige aper. Så snart du nærmer deg innsjøen, kan du se store flokker av storker og pelikaner, og ofte så mange flamingoer at vannet kan se helt rosa ut på avstand. Lake Manyara er et paradis for fugler.

Videre inn i parken er det mer tørt, her dominerer savannens dyr, bl.a. bøfler, sjiraffer og sebraer. Lake Manyara er angivelig det eneste stedet i verden hvor løver har lært å klatre i trær. Flere av våre kunder har også sett løver i trærne, både i Serengeti og Tarangire. Lake Manyara er også kjent for sine store bavianflokker, ofte på flere hundre dyr. De er veldig sosiale, og det er en fryd å se hvordan de samhandler med hverandre. Du vil være i stand til å observere hvordan den voksne bavianene kjemper for en plass høyere i hierarkiet, og hvordan de unge lærer av de eldre.

Det er alltid vann i sjøen, og på grunn av underjordiske kilder er den omkringliggende skogen alltid frodig. Derfor er Lake Manyara et godt sted å dra på safari året rundt. Men det beste tidspunktet er den tørre sesongen fra juni til september, hvor dyr fra de omkringliggende, tørre områdene trekker inn i parken. Er det nok vann i elva, er det mulig å dra på kanosafari i Manyara. På den 2,5 time lange turen driver man ganske stille, og opplever naturen fra en annen vinkel. Her har du muligheten for å komme ganske nær dyr som flodhester, krokodiller, elefanter og hvem som ellers befinner seg ved innsjøen akkurat den dagen.

Er du i Lake Manyara området, skal du bo på Ngorongoro Farmhouse. Lodgens hjerte er det sjarmerende gamle hovedhuset i kolonistil, fra den tiden da stedet var en kaffefarm. De produserer fortsatt sin egen kaffe, og du kan få en omvisning på farmen og se hvordan de produserer kaffen før du nyter den på terrassen. Derfra har du den vakreste utsikten over plantasjen og nyttehagen, der de produserer alle grønnsaker som serveres i restauranten.

Farm House har et herlig svømmebasseng, der du kan slappe av etter en lang safaridag. Den rolige hagen fylt med eksotiske blomster, planter og trær, og i bakgrunnen ses de frodige bakkene fra Ngorongoro-høylandet. Ngorongoro Farm House er også det perfekte stedet å avslutte en safari, så vi anbefaler at du stopper her før du flyr hjem eller videre til Zanzibar.

Se en video fra lodgen her!

HAR DU SPØRSMÅL TIL REISENE VÅRE?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no