Tarangire National Park

Tarangire National Park ligger sør for Lake Manyara og er den sjette største nasjonalparken i Tanzania. Navnet har den fra elva med samme navn, som bukter seg gjennom parken og gir levebrød for dyrene i tørkeperioder. Det er også et stort antall baobabtrær i parken, som med sin brede stamme og en liten tretopp med ganske få grener og blader, ser ut til å ha blitt plantet opp ned.

Tarangire er også vert for noen av de mer sjeldne artene som ikke ses i de andre parkene, blant annet eland, den største av alle antiloper, den vakre oryx, den lille dik-dik antilopen og den treklatrende klippepyton-slangen! Nasjonalparken er også hjemsted for et stort antall løver, sjiraffer og sebraer. Konsentrasjonen av dyr i Tarangire National Park overgås kun av Ngorongoro-krateret. Den ubestridte kongen av Tarangire er elefanten, og du vil se familier på 30-40 elefanter, noen ganger opp til 300 elefanter i en flokk!

Tarangire er best å besøke i den tørre perioden, fra juli til oktober, der vannhullene i den omkringliggende naturen tørker ut og dyrene søker mot den permanente elven i Tarangire. Spesielt i september og oktober er parken fylt med dyr. Nasjonalparken ligger under to timers kjøring fra Arusha, og den er derfor et bra valg hvis du ønsker en kortere safari med langt mindre transport enn hvis du kjørte til Serengeti. Tarangire er også litt billigere å besøke enn de mer kjente parkene Serengeti og Ngorongoro, og dermed det stedet du får mest safari for pengene.

En del av opplevelsen er selvfølgelig den fantastiske lodgen vi bruker. Tarangire Safari Lodge ligger høyt på en bakketopp med imponerende utsikt over hele nasjonalparken. Nedenfor renner Tarangire-elven som er permanent, så det er alltid massevis av dyr i området. Dere har derfor en fantastisk utkikkspost fra terrassen eller fellesbaren. Lodgen besøkes ofte av forskjellige fredelige dyr som vortesvin, antiloper og impalaer. Noen ganger også elefanter. Så se hvor du går, og husk å dra opp glidelåsen på teltet.

Teltene er utstyrt med massivt gulv, gode store senger og eget toalett og dusj med varmt og kaldt vann. Det er også svømmebasseng på lodgen, så dere kan ta en forfriskende dukkert hvis det blir for varmt midt på dagen. Det er en stor opplevelse å sove i luksustelt.  Det er mye mer behagelig enn klassiske telt, men man har fortsatt den samme følelsen av vill natur, siden man også her kan høre dyrenes lyder om natten.

Se en video fra lodgen her!

"Vi kjørte til Tarangire National Park og hadde umiddelbart en fantastisk safariopplevelse. Veldig spennende safari med masse elefanter på nært hold, suksessfull geopardjakt på en impala få meter fra bilen vår. "

Kenneth Kaysen, Svendborg

HAR DU SPØRSMÅL TIL REISENE VÅRE?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no