Ruaha National Park

Ruaha National Park appellerer spesielt til de eventyrlystne som kanskje allerede har vært i noen av Tanzanias mer kjente parker, og ønsker å oppleve afrikansk villmark i sin mest uberørte form. Ruaha er Øst-Afrikas største nasjonalpark, og sammen med de omkringliggende beskyttede områdene, er parken nesten halvt så stor som Danmark, så det er ubegrensede muligheter til å dra på safari. Hvis man ville, kan man lett tilbringe flere uker her, men 4-5 dager er nok for de fleste, for å oppleve parkens spektakulære natur og dyreliv, og få en helt unik safariopplevelse.

Naturen i Ruaha er enormt variert. Her finner du både tørr slette og frodig skog, baobabtrær og palmer, innsjøer, elver, fjell og daler. Tvers gjennom parken renner Ruaha-elven som flyter året rundt. Begge våre utvalgte leirer ligger rett ved Ruaha-elven, så du bor akkurat der alt skjer. Ruaha er spesielt kjent for sine enorme elefantflokker. Parken er hjem til tusenvis av elefanter og her lever også store bestander av nesten alle dyrene som den afrikanske savannen er kjent for, blant annet løver, sjiraffer, sebraer, flodhester, krokodiller og bøfler. Ruaha er også kjent for sine mange antiloper, og er en av de få stedene i verden hvor du kan se sabelantiloper og den store kudu. Hvis du er heldig, møter du de sjeldne ville hundene og det er gode sjanser for å se leoparder og geparder. For de fugleinteresserte er Ruaha et sant paradis med over 550 identifiserte fuglearter.

En autentisk safariopplevelse

Sammenlignet med de mer kjente parkene i det nordlige Tanzania, er det nesten ingen turister her i Ruaha, så safariopplevelsen vil føles mer autentisk og naturen mer vill. Foruten den vanlige bilsafarien, kan du i Ruaha også dra på vandresafari som er en unik opplevelse. Når du går kan du høre, merke og lukte naturen helt annerledes enn fra en bil. Resultatet er en veldig intens opplevelse av natur som du ikke bør gå glipp av. Ruaha er fullpakket med dyr året rundt, men parken er best å besøke i den tørre perioden fra juni til desember, når konsentrasjonen av dyr er størst, og det er enkelt å komme seg rundt på veiene.

En safari i Ruaha er annerledes fra de mer kjente parkene i Tanzania siden man flyr inn i små 12-personers fly, og lander på en liten landingsbane direkte inne i reservatet. I motsetning til våre safarier i nord, der du med privat guide kjører rundt mellom forskjellige parker, vil du ha en fast base i Ruaha, og dra med campens egne guider på safari. Det gir en god rolig følelse å bo på bare én camp og tiden kan brukes på ren safari. Når du flyr, er det opplagt å kombinere besøk i Ruaha og Selous med badeferie på Zanzibar eller Mafia Island. Med fly kommer du enkelt rundt, men prisen blir fort ganske høy. Et alternativ er å kjøre med en av guidene våre, enten fra Arusha eller Dar es Salaam, men det blir mange kilometer. Hvis du vil ankomme i Ruaha i bil, er det fornuftig også å besøke andre parker i det sørlige Tanzania som Mikumi, Udzungwa og Selous. Du kan også ta turen ut til kysten og oppleve historie og kultur på Kilwa og muligens avslutte turen med strandferie på Mafia Island eller South Beach i Dar es Salaam.

"Ruaha er et veldig spennende alternativ til Tanzanias mer berømte parker. Her er det samme imponerende mengde dyr og en vakker og variert natur, men langt færre turister, slik at opplevelsen er mer unik."

Lennie Mwampetha Holm, TANZANIA TOURS

 

Våre foretrukne camps i Ruaha

Vi har valgt to flotte leirer i Ruaha, her er du sikker på å få en autentisk safari-opplevelse, god service og måltider og en god natts søvn i sjarmerende luksustelt. Hvilken leir som passer for deg, vil vi la deg bestemme. Du får servert alle måltider i campen, og drar på safari med guidene fra campen. Det er svært erfarne, engelsktalene guider som har vokst opp i området. Ingen kjenner landet og naturen bedre. De har en stor faglig kunnskap, er vennlige mennesker og servicenivået er veldig høyt. Du kan dra på safari hver dag, og det er opp til deg hva slags safari du vil dra på. Det kan enten være en lang safari der du er borte hele dagen med matpakke, eller du kan dra på en kortere tur på formiddagen, spise lunsj i campen og dra på enda en tur på ettermiddagen. Det er ikke alltid private safarier siden andre av lodgens gjester muligvis også skal være med på samme tur.

Ruaha River Lodge

Ruaha River Lodge er den eneste ekte lodge i Ruaha, og dermed også et av de flotteste stedene du kan bo i parken. Beliggenheten er helt fantastisk, akkurat der elva svinger. Lodgen består av 24 sjarmerende hytter som er flott integrert i den omkringliggende naturen, bygget av stein og halm fra nærområdet. Måltider blir servert i den felles spise-hytten som ligger rett ved elva. Hytten din ligger mer tilbaketrukket, på toppen av klippene, med vakker utsikt over parken, både fra de store rommene og fra terrassen. I hytten finner du et herlig bad og en stor seng.

Lodgen ligger inne i parken, i nærheten av landingsbanen og nær inngangen fra hovedveien. Den ligger helt riktig i forhold til safari, i et vakkert område fullt av dyr. Du bør velge Ruaha River Lodge hvis du vil ha best mulig komfort.

Mdonya Old River Camp

Mdonya Old River Camp er en enkel leir som ligger midt i den ville naturen lenger inne i parken. Leiren består av 12 luksuriøse safari-telt med senger, toalett og dusj med varmt vann.

Mdonya Old River Camp har en veldig grønn profil. All mat er hjemmelaget, strøm genereres med solcellepaneler, og de støtter lokalbefolkningen og hjelper med naturbeskyttelse. Den koselige leiren opplyses på kvelden av stearinlys og lanterner som gir den helt riktige safari-stemningen. Det er et veldig sjarmerende sted og servicen er veldig personlig, så man føler seg raskt hjemme her. Her bør du bo hvis du vil ha naturen helt under huden.

HAR DU SPØRSMÅL TIL REISENE VÅRE?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no