Marangu-ruten

Marangu-ruten, eller Coca-Cola som den også heter som et motstykke til Whisky-ruten, er den mest direkte ruten mot toppen og derfor den enkleste. Marangu er den eneste ruten på Kilimanjaro, hvor du kan overnatte i hytter. Det er fortsatt primitivt, men mer komfortabelt enn telt, og det er litt lettere å holde varmen. Turen opp fjellet begynner på sørøstsiden, ved Marangu Gate. Hyttene langs ruten er komplette med spisesal og et antall hytter til overnatting. Hyttene er utstyrt med køyesenger med madrasser og puter.

Vi bruker det beste utstyret på markedet, og har et stort utvalg. Soveposer, vandrestaver og alle klær kan du leie på vårt kontor i Arusha, for lite penger. Du får mye praktisk informasjon før reisen, og en detaljert pakkeliste med alt du trenger å ta med. Det er blant annet viktig at du har gode fjellsko, og sørger for å gå med dem hjemmefra.

Dag 1 – Moshi

Det er rutefly flere ganger om dagen, både fra København, Billund, Aalborg og Hamburg. Når du har godkjent programmet, søker vi etter de datoene dere ønsker å reise. Vi ser på alle muligheter, så vi er sikre på å finne den beste ruten til prisen.

Det pålitelige nederlandske selskapet KLM har avganger hver morgen kl. 06.00 med ett enkelt stopp i Amsterdam. Qatar Airways har en god rute fra København hver kveld med et enkelt stopp i Doha. Her flyr du over natten, slik at tiden går fort. De bruker nye fly og er kåret til verdens beste flyselskap de siste mange årene.

Vi har gode avtaler med både KLM og Qatar, så vi kan ofte lage en pris som konkurrerer med de billigste selskapene som har flere stopp og lengre ventetider. Dere ankommer til Kilimanjaro flyplass, der blir dere mottatt av vår sjåfør som står klar med et skilt med navnet deres. Han kjører dere til lodgen. Turen tar en times tid.

Kaliwa Lodge ligger i 1300 meters høyde, vakkert omkranset av tropisk fjell-regnskog ved foten av Mt. Kilimanjaro, få minutter fra Machame-inngangen til nasjonalparken. Lodgens 10 moderne bungalower er vakkert plassert i en privat og veldig frodig hage med bananpalmer, eukalyptus og blomstrende eksotiske planter. Her kan man sovne til lyden av gresshoppenes kvitter og galagoernes latter, og våkne opp til lyden av hylende aper eller nesehornfuglens vakre sang.

Både fra deres egen bungalow, men spesielt fra den store felles terrassen som "flyter" mellom trekronene, har dere en fantastisk utsikt mot Kilimanjaros topp, Kibo. Rommene er konstruert i minimalistisk Bauhaus-stil, som står som en slående kontrast til overfloden iden omgivende naturen.

Kaliwa Lodge har europeiske standarder for komfort med flotte bad, store vinduer fra gulv til loft og gratis WiFi. Lodgen har både restaurant og bar, men hvis dere ønsker det, kan dere bli kjørt til den lille, travle byen Moshi og prøve en av de mange gode restaurantene i byen. Det tar ca. 20 minutter på gode asfaltveier.

Overnatting og måltider:
Kaliwa Lodge

Dag 2 – Moshi

Dere har denne dagen til å slappe av på lodgen og lade batteriene til trekking-turen. Dere kan også dra en tur til Moshi og se dere rundt. Det er en liten fredelig by med god stemning, et livlig marked og gode restauranter. Det er en del innbyggere av indisk avstamning som heldigvis har tatt med seg sin matkultur, så det er flere gode indiske restauranter. Vi kjenner byen godt, så spør oss gjerne etter en anbefaling til en god restaurant.

Fra Moshi kan dere se Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Den beste utsikten er som regel på ettermiddagen, når skyene glir til siden og avslører den snødekte toppen.

Det er viktig å være skikkelig utvilt etter flyturen før dere starter på fjellturen, og det gir bedre motstand mot høydesyke at dere har tilbrakt noen dager i Tanzania. Enten bare i Moshi, som ligger i 900 meters høyde, men helst med en safari der man bor litt høyere. 1.400 meters høyde i Arusha til 2.300 meter ved Ngorongoro.

I ettermiddag møtes dere med Kilimanjaro-guidene som forbereder dere til fjellbestigningen. Guiden gir en grundig orientering om hvordan trekkingturen kommer å foregå, og dere gjennomgår om dere har alt nødvendig utstyr.

Dere kommer å ha med minst to guider på turen, så det er mulighet for å dele dere opp hvis oppstigningen skal skje med forskjellig hastighet eller én av dere får det dårlig og må snu. Vi lager alltid bare private turer, så det er ikke andre turister å ta hensyn til, og guidene har fullt fokus på dere.

Overnatting og måltider:
Kaliwa Lodge

Dag 3 – Kilimanjaro

Etter frokost kjører dere til Marangu Gate. Her tar dere opphold i en times tid for å registrere dere før dere starter vandreturen mot første leir.
Dere starter på en koselig sti gjennom regnskogen og tett vegetasjon, der dere kan høre eksotiske fuglelyder og kanskje se de flotte kolobus-apene med en lang svart og hvit pels.

Det er en del nedbør her, så stien kan være glatt. Etter noen timer med vandring kommer dere til en smalere sti som leder dere til leiren, der kokken allerede venter med mat og drikke.

i dag vandrer dere i ca. 4 timer, og vil sannsynligvis ikke merke noe til høydesyke, siden luften fortsatt er ganske oksygenrik.

Overnatting og måltider:
Mandara Huts (2.745 moh)

Dag 4 – Kilimanjaro

Dere spiser en god frokost før dere begynner oppstigningen på vei ut av regnskogen.
Dere går ca. 6 timer gjennom et flott klippelandskap.

Luften begynner å bli tynnere, så det er viktig å vandre rolig og drikke masse vann.
Hvis skydekket klarer opp, er det mulig å se Kilimanjaros snødekte topper herfra.

Overnatting og måltider:
Horombo Huts (3.720 moh)

Dag 5 – Kilimanjaro

Dere vandrer i 4 timer til Zebra Rock i 4.700 meters høyde, før dere går tilbake til Horombo Huts igjen. Ved Zebra Huts er det en veldig flott utsikt over Kilimanjaros snødekte topp, så her stopper dere en liten stund.

Dagens formål er å akklimatisere dere, slik at det blir enklere å bli vant til høyden og unngå høydesyke.

Dere må ta det alvorlig hvis dere kaster opp mange ganger, blir svimle eller forvirret, får trykk i brystet, eller hvis dere får voldsom hodepine som ikke forsvinner med vanlig smertestillende. Dere bør prate med guiden om dette, og dere bør vurdere å søke ned fortest mulig.

Men de fleste av kundene våre kommer til toppen uten alvorlige problemer, og de mindre symptomene forsvinner raskt, så snart man kommer ned i høyden.

Overnatting og måltider:
Horombo Huts (3.720 moh)

Dag 6 – Kilimanjaro

Dagen starter med en solid frokost. Det er virkelig fantastisk hva kokken kan trylle frem, herlig mat under svært primitive forhold. Du spiser veldig bra både morgen, formiddag og kveld, og man får kaffe, te og til og med popcorn!

Dere vandrer i ca. 7 timer i rolig tempo på en flott rute fylt med eksotiske planter, gjennom en fjellovergang mellom de to fjelltoppene Kibo og Mawenzi, til dere kommer til Kilimanjaros høyeste leir, Kibo.
Den alpine ørkenen her danner et månelignende landskap. Her vokser det nesten ingen planter selv om det kan være opp til 30 graders varme om dagen. Dette er fordi jorden fryser om natten.

Det er viktig at dere spiser og drikker så mye som mulig, selv om man ofte blir kvalm i denne høyden. Dere må prøve å sove allerede rundt 18-tiden, siden det venter dere en lang natt.

Overnatting og måltider:
Kibo Huts (4.750 moh)

Dag 7 - Uhuru Peak

Dere blir vekket rundt midnatt, spiser noen kjeks og drikker litt te, før dere legger ut mot toppen i måneskinn.
Den 6-8 timers lange vandreturen i kulde og mørke, i et bratt og ulendt terreng, er uten tvil den vanskeligste delen av ruten. Men når dere har kjempet dere opp til kraterkanten ved Gilmans Point i 5.685 meters høyde, får dere belønningen. Her får dere en kort hvil, mens dere opplever den mest fantastiske soloppgangen over de afrikanske steppene under.

Herfra fortsetter dere enda en times tid til det høyeste punktet på Kilimanjaro og i hele Afrika, Uhuru Peak. Denne delen er ikke så tøff som oppstigningen siden det går ganske rett fram. Her er det veldig kaldt, ned til -25 grader, og det kan være snø. Men når du først har kommet til Gilmans Point, har du også krefter til å fortsette den siste biten til skiltet ved Uhuru Peak, der du kan ta det obligatoriske bildet.

Når du har kjempet deg helt til Uhuru Peak, vil du oppleve at det har vært verdt alle anstrengelser.
Her er det utrolig vakkert. Store isbreer omgir krateret, og du kan se gjennom skyene til slettene langt under deg.

Man blir truffet av en fantastisk følelse av stolthet. Det er virkelig en stor selvtillits-boost å gjennomføre en slik prøvelse. Ta noen raske bilder av skiltet på toppen og ros hverandre for å ha klatret til verdens høyeste frittstående fjell, det 5.895 meter høye Kilimanjaro.

Deretter fortsetter dere ytterligere 5 timer mot Horombo Huts, selvfølgelig med lunsj underveis. Det går mye raskere på vei ned, og snart er dere nede ved tregrensen igjen, der det ikke er så kaldt og luften er mer oksygenrik. Eventuell høydesyke vil raskt avta jo lenger dere kommer ned.

I leiren står kokken klar med et skikkelig måltid før dere detter sammen i teltet og får et velfortjent hvil.

Overnatting og måltider:
Mweka Camp (3.100 moh)

Dag 8 – Moshi

Dere går den siste strekningen ned til Marangu Gate. En tur på 5-6 timer, der dere blir hentet av en bil som kjører dere tilbake til Moshi.
Ved porten får dere utlevert et velfortjent diplom som dere kan henge på veggen hjemme!

Dagens vandring er ganske kort, ca. 4 timer, men man kommer forbi steder i regnskogen der det finnes mange aper, blant annet kolobus-apen.
Tilbake på hotellet er det tid til å slappe av. Ta en varm dusj, en kald øl og spis på en av de gode restaurantene i byen.

Overnatting og måltider:
Kaliwa Lodge

Dag 9 – Zanzibar?

Herfra kan dere velge å fortsette reisen med badeferie og opplevelser på den lille eksotiske øya, Zanzibar. Etter en kort flytur på 1 time og 20 minutter ankommer dere til et paradis med hvite sandstrender, høye kokospalmer og turkisblått vann som er fint og varmt året rundt. Korallrevene utenfor Zanzibar er noen av de beste stedene å dykke og snorkle på Afrikas østkyst.

Zanzibar har også en spennende kultur og historie, og øya er kjent for sitt livlige marked og flotte krydderplantasjer. De herlige strendene og det fredelige indiske hav er hovedattraksjonen, og det som gjør Zanzibar til det ideelle stedet å
slappe av etter en safari.

Vi kjenner de fleste hotellene på øya, men har utvalgt dem hvor vi synes at man får den største opplevelsen for pengene. Da er det opp til deg å velge hvilke hotell som passer til dine drømmer. Du kan se et godt utvalg her: ZANZIBAR

HER SKAL DU BO FØR OG ETTER KILIMANJARO

Vi anbefaler Kaliwa Lodge, som ligger noen få minutter fra Machame-inngangen til nasjonalparken, og også er et fint utgangspunkt for Marangu-ruten. Det er en koselig liten lodge med bare 10 rom, som ligger i 1.300 meters høyde, vakkert omkranset av tropisk fjell-regnskog ved foten av Mt. Kilimanjaro. Du får ikke en bedre utsikt til fjellet, så det er perfekt å starte eventyret her.

Se mer her: KALIWA LODGE, MOSHI

VÅRE GUIDER

Din tur ledes av noen av Tanzanias beste og mest erfarne guider. Våre guider er oppvokst på Kilimanjaros skråninger og har besteget fjellene opp til 800 ganger! De snakker selvfølgelig flytende engelsk og deres viktigste oppgave er å få deg trygt opp og ned.
Med på fjellet er også folk til å bære bagasje, samt en egen kokk som lager frokost, lunsj og middag til dere underveis. Det er også sørget for alle drikkevarer og litt snacks på turen. 

Du kan lese reisebrev fra tidligere kunder her: VÅRE KUNDER

PRAKTISK INFORMASJON OG PAKKELISTE

For å sikre at din neste Kilimanjaro-tur med TANZANIA TOURS blir både behagelig og vellykket, har vi sammen med våre erfarne guider laget en pakkeliste med klær og utstyr som vi anbefaler å ta med på reisen.

Pakkelisten finner du her: VÅR KILIMANJARO PAKKELISTE

HAR DU SPØRSMÅL TIL REISENE VÅRE?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no