Mount Meru

Eksperter mener at Meru en gang har vært enda høyere enn Kilimanjaro er i dag, før et av verdens største vulkanutbrudd fant sted, og mer enn halvdelen av fjellet forsvant. I dag står det derfor bare et stort krater igjen, sammen med det som er igjen av fjellet.

Det er en utrolig variasjon av trær og planteliv på Mt. Meru, som gjør vandringen enda mer interessant. Mt. Meru er en del av Arusha National Park, og på fjellets nederste skråninger er et mylder av ville dyr. Så når man vandrer på de nederste rutene, føles det mer som en safari enn fjellbestigning.

Guiden er en væpnet Park Ranger som kjenner dyrene og farene ved å vandre her. Det er nesten garanti for å se bøfler, vortesvin, aper og mange forskjellige fugler, og det er også stor sjanse for å se elefanter og sjiraffer. I tillegg finnes det ikke en bedre utsikt til Kilimanjaro enn fra toppen av Mount Meru. På denne turen kommer du til å overnatte i hytter. Det er fortsatt primitivt, men mer komfortabelt enn telt, og det er litt lettere å holde varmen.

Vi bruker det beste utstyret på markedet, og har et stort utvalg. Soveposer, vandrestaver og alle klær kan dere leie på vårt kontor i Arusha, for lite penger. Dere får mye praktisk informasjon før reisen, og en detaljert pakkeliste med alt dere trenger å ta med. Det er blant annet viktig at dere har noen gode fjellsko, og sørger for å gå med dem hjemmefra.

Dag 1 – Arusha

Det er rutefly fra København, Billund, Aalborg og Hamburg. Når du har godkjent programmet, søker vi etter de datoene dere ønsker å reise. Vi ser på alle muligheter, så vi er sikre på å finne den beste ruten til prisen. Det pålitelige nederlandske selskapet KLM har avganger fra alle flyplasser hver morgen, med ett enkelt stopp i Amsterdam. Qatar Airways har en god rute fra København hver kveld med et enkelt stopp i Doha. Her flyr du over natten, slik at tiden går fort. De bruker nye fly og er kåret til verdens beste flyselskap de siste mange årene, så servicen er helt på topp. Vi har gode avtaler med både KLM og Qatar, så vi kan ofte lage en pris som konkurrerer med de billigste selskapene som har flere stopp og lengre ventetider.

Dere ankommer til Kilimanjaro flyplass, der blir dere mottatt av vår sjåfør som står klar med et skilt med navnet deres. Han tar dere til hotellet. Turen tar en times tid.

Planet Lodge er en koselig oase i utkanten av Arusha. Den består av 14 runde hytter, inspirert av masaienes bomaer. Det er fine rom med gode senger, dusj og toalett, samt en terrasse med utsikt over den rolige hagen. Det er en vakker tropisk hage fylt med fargerike fugler, bananpalmer, papayatrær og granatepletrær. I hagen er det et stort svømmebasseng, der man har en praktfull utsikt til Mount Meru i bakgrunnen. Planet Lodge er eid av vår samarbeidspartner i Tanzania, så vi kan lage en virkelig god pris.

Overnatting og måltider:
Planet Lodge

Dag 2 – Arusha

Tilbring dagen i Arusha. Dere kan slappe av på lodgen eller dra en tur til byen og se dere rundt, og spise på en av de mange gode restaurantene i byen. Fra Arusha kan vi arrangere forskjellige turer, der dere kan få et innblikk i den afrikanske hverdagen med en tur til en liten landsby. Her besøker dere den lokale skolen, ser hvordan de bor og hva de dyrker i jordene.

Det er viktig å være skikkelig utvilt etter flyturen før dere starter på fjellturen, og det gir bedre motstand mot høydesyke at dere har tilbrakt noen dager i Tanzania. Enten bare i Arusha, som ligger i 1.400 meters høyde, men enda bedre med en safari hvor man bor så høyt som 2.300 meter over havet ved Ngorongoro-krateret.

I ettermiddag møtes dere med Kilimanjaro-guiden som forbereder dere til fjellbestigningen. Guiden gir en grundig orientering om hvordan trekkingturen kommer å foregå, og dere gjennomgår om dere har alt nødvendig utstyr.

Dere kommer å ha med minst to guider på turen, så det er mulighet for å dele dere opp hvis oppstigningen skal skje med forskjellig hastighet eller én av dere får det dårlig og må snu.
Vi lager alltid bare private turer, så det er ikke andre turister å ta hensyn til, og guidene har fullt fokus på dere.

Overnatting og måltider:
Planet Lodge

Dag 3 – Mt. Meru

Etter frokost kjører dere til Arusha National Park og Momella Gate for å registrere dere.
Dere begynner på en sti gjennom et åpent landskap med gress, der det er store sjanser for å se både bøfler og vortesvin, før ruten stiger opp gjennom fjellskogen.

Dere spiser lunsj i nærheten av Fig Tree Arch, som er et uthulet fikentre så stort at en bil kan kjøre gjennom det.
Etter lunsj fortsetter dere videre gjennom skogen, som nå ikke lenger er så tett. Her er det massevis av aper og vakre fugler. Spesielt de svarte og hvite kolobus-apene er fascinerende.

På ettermiddagen får dere det første synet av de høye klippene på toppen og den imponerende Ash Cone i midten av krateret. Det er et virkelig flott syn.
Dere rekker frem til leiren i tide til å nye utsikten over slettene nedenfor og Kilimanjaro mot øst. I dag vandrer dere ca. 6 timer.

Overnatting og måltider:
Miriakamba Hut (2.514 moh)

Dag 4 – Mt. Meru

Dere spiser en god frokost før dere fortsetter oppstigningen.
Dagens vandretur er ikke så lang, men tøff. Stien er brattere her, men dere vandrer gjennom flotte omgivelser og kommer til halvveispunktet på Elephant Ridge, hvor dere holder pause. Her er det nemlig en fantastisk utsikt over fjellets topp, og over det meste av kraterets bunn. Hold utkikk etter elefanter og andre dyr som ofte kan ses her.

Etterpå vandrer dere videre oppover, og passerer mange flotte Giant Heather trær og andre spesielle planter og trær som bare vokser i dette landskapet. Dere kommer til Saddle Hut, hvor dere spiser lunsj. Ettermiddagen er fri til å slappe av og nyte utsikten. Det er viktig å få ladet opp, og sørge for å spise godt, så dere er klare for nattens anstrengelser.

Hvis dere er klar for mer, kan dere vandre en liten tur videre til toppen av Little Meru, hvor det er en veldig flott utsikt ved solnedgang.
Dagens vandretur kan derfor variere fra 3 til 6 timer.

Overnatting og måltider:
Saddle Hut (3.570 moh)

Dag 5 – Mt. Meru

Dere starter veldig tidlig, allerede rundt kl. 2 på natten. Opplyst av månen og pannelamper går dere opp det bratte høydedraget til Rhino Point, 3.800 meter over havet. Herfra går det mer jevnt, på en sti med aske og klipper, til Cobra Point, i 4.350 meters høyde.

Dere kommer hit rundt soloppgang, og dere vil oppleve det mest fantastiske synet av solens stråler som flott innhyller Mt. Merus skråninger, med klippene på kraterkanten og Ask Cone som majestetisk reiser seg i midten av krateret, toppen av Kilimanjaro som svever på en bunn av skyer, og på den andre siden, Rift Valley, verdens lengste geologiske fordypning.

Men dere mangler fortsatt et lite stykke før dere når helt til toppen...
Det tar enda en times tid å komme helt til Socialist Peak, toppen av Mt. Meru. Det er en god, men bratt rute. Fra Saddle Hut er det en ca. 5-6 timers vandretur.

Men det tar bare 2-3 timer tilbake til Saddle Hut, der dere får servert en god brunsj og slapper av litt før dere går den siste korte turen ned til leiren.

Overnatting og måltider:
Miriakamba Hut (2.514 moh)

Dag 6 – Mt. Meru

Dagens vandring er ganske kort, ca. 3 timer, men man kommer forbi steder i fjellskogen der det finnes mange aper, blant annet kolobus-apen.

Det er igjen gode muligheter for å se ville dyr i det åpne gresslandskapet, og dere får et godt overblikk over slettene i nasjonalparken nedenfor.

Tilbake på hotellet er det tid til å slappe av. Ta en varm dusj, en kald øl og et godt måltid i hotellets restaurant. Dere kan også besøke en god restaurant i byen.

Overnatting og måltider:
Planet Lodge

DAG 7 – ZANZIBAR?

Herfra kan dere velge å fortsette reisen med badeferie og opplevelser på den lille eksotiske øya, Zanzibar. Etter en kort flytur på 1 time og 20 minutter ankommer dere til et paradis med hvite sandstrender, høye kokospalmer og turkisblått vann som er fint og varmt året rundt. Korallrevene utenfor Zanzibar er noen av de beste stedene å dykke og snorkle på Afrikas østkyst.

Zanzibar har også en spennende kultur og historie, og øya er kjent for sitt livlige marked og flotte krydderplantasjer. De herlige strendene og det fredelige indiske hav er hovedattraksjonen, og det som gjør Zanzibar til det ideelle stedet å
slappe av etter en safari.

Vi kjenner de fleste hotellene på øya, men har utvalgt dem hvor vi synes at man får den største opplevelsen for pengene. Da er det opp til deg å velge hvilke hotell som passer til dine drømmer. Du kan se et godt utvalg her: ZANZIBAR

HER SKAL DU BO FØR OG ETTER MOUNT MERU

Hvis du vil benytte Lemosho-ruten, The Northern Route eller vil bestige Mt. Meru, er Planet Lodge det beste utgangspunktet. Det er en koselig oase i utkanten av Arusha by som består av 14 runde hytter, inspirert av masaienes bomaer. Det er fine rom med gode senger, dusj og toalett, samt en terrasse med utsikt over den fredelige hagen. Det er en vakker tropisk hage fylt med fargerike fugler, bananpalmer og papayatrær, samt et stort svømmebasseng, som tilbyr en fantastisk utsikt over Mount Meru i bakgrunnen.

Se mer her: PLANET LODGE, ARUSHA

VÅRE GUIDER

Din tur ledes av noen av Tanzanias beste og mest erfarne guider. Våre guider er oppvokst på Mt. Meru og Kilimanjaros skråninger og har besteget fjellene opp til 800 ganger! De snakker selvfølgelig flytende engelsk og deres viktigste oppgave er å få deg trygt opp og ned.
Med på fjellet er også folk til å bære bagasje, samt en egen kokk som lager frokost, lunsj og middag til dere underveis. Det er også sørget for alle drikkevarer og litt snacks på turen. 

Du kan lese reisebrev fra tidligere kunder her: OM OSS

PRAKTISK INFORMASJON OG PAKKELISTE

For å sikre at din neste Mount Meru-tur med TANZANIA TOURS blir både behagelig og vellykket, har vi sammen med våre erfarne guider laget en pakkeliste med klær og utstyr som vi anbefaler å ta med på reisen.

Pakkelisten finner du her: VÅR PAKKELISTE

HAR DU SPØRSMÅL TIL REISENE VÅRE?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no