Programforslag – safari

Hos TANZANIA TOURS bestemmer du selv hvordan reisen din skal være. Vi bruker ikke bare samme standardprogram til alle kunder. Naturen i Tanzania skifter konstant, og dyrene er helt andre steder i februar enn i juli. Derfor skreddersyr vi alle reiser individuelt og tar hensyn til dine ønsker og økonomi, men selvfølgelig også dyrenes plassering og årstiden. På den måten sikrer vi at hver eneste kunde får med seg de best mulige opplevelsene.

Du bestemmer selv når du vil reise og hvilke parker du vil oppleve. Kanskje du også har lyst til å oppleve bestigning av Kilimanjaro eller avslutte med en strandferie på Zanzibar. Med vår kompetanse hjelper vi med å sammensette den perfekte reisen for deg.

Som inspirasjon finner du her våre forslag til hvordan en god safari i Tanzania kan se ut:

4-DAGERS SAFARI

MYE SAFARI FOR PENGENE!
Her kan du se et eksempel på hvordan en kort 4 dagers safari kan se ut. Vi bruker parker som ligger i nærheten av flyplassen, så det ikke blir for mye transport. På en kort tur handler det selvfølgelig om få mest mulig ut av tiden.

Du besøker det fantastiske Ngorongoro-krateret, den vakre Lake Manyara og Tarangire National Park som er spesielt god i perioden fra august til oktober.

Vår safari er alltid private arrangementer, der du og din(e) reisepartner(e) har en egen safaribil og egen guide. Det betyr at dere får det største utbyttet av natur og dyr fordi guiden hele tiden kan tilpasse ruten etter dyrenes bevegelser og dine ønsker. Det er du som bestemmer farten, og dere bestemmer selv når dere vil dra på safari og når dere vil tilbake til lodgen og slappe av. Denne friheten sikrer at du får mest mulig ut av reisen.

Se hele safari-programmet her

Klik her

5-DAGERS SAFARI

OPPLEV DEN STORE MIGRASJONEN!
Her har du en 5-dagers safari som har sitt hovedfokus på området rundt Ndutu innsjøen, litt sør for Serengeti. Det er der den store migrasjonen av gnuer og sebraer forventes å være i perioden fra slutten av desember til begynnelsen av mars. Spesielt spennende er februar når gnuene har kalvingstid, og du kan se nyfødte kalver som lærer å gå på bare fem minutter.

Det er en stor opplevelse å kjøre rundt på sletten, og være omgitt av dyr så langt øyet rekker. 1,5 million gnuer og 250.000 sebraer og rovdyr som ivrig følger "buffeen". Du vil selvsagt også se elefanter, sjiraffer og savannens øvrige faste klientell.

Du bor i en liten koselig leir med utsikt over Ndutu-innsjøen, i fine luksustelt omgitt av gnuer og andre fredelige dyr som beiter rett ved teltet.

Med 5 dager er det også tid til å besøke Tarangire og Ngorongoro-krateret. Selvfølgelig kan du utvide med flere dager, eller du kan kutte ned til 3-4 dager.

Se hele safari-programmet her

Klik her

6-DAGERS SAFARI

SE ALLE AFRIKAS STORE DYR
6 dager synes vi er den perfekte lengden på en safari i Tanzania. Her vil du ha god tid til å komme rundt og oppleve de forskjellige parkene, og du vil også ha tid til å bare sitte og nyte utsikten fra de fantastiske stedene du bor på veien.

Vi anbefaler at du starter med et par dager i Tarangire som er en veldig vakker nasjonalpark, preget av de ikoniske baobabtrærne. Her er det store flokker av elefanter, og du ser ofte løver, leoparder og geparder. Derfra fortsetter du mot det legendariske Serengeti med endeløse sletter og verdens største antall av ville dyr, før du opplever Ngorongoro-krateret på slutten. Et unikt naturfenomen, og en vanvittig flott kulisse å være på safari i.

Dette er bare et eksempel på hvordan en safari kunne se ut, men vi lager selvfølgelig ditt program akkurat som du ønsker det. La oss prate om dine ønsker, og så kommer vi med et konkret forslag til deg.

Se hele safari-programmet her

Klik her

8-DAGERS SAFARI

MED ALT DET BESTE
Hvis du ønsker en ekstra god safari, kan du legge til alle de dagene du ønsker. Her kan du se hvordan vi synes en god lang 8-dagers safari bør se ut. Vi justerer selvfølgelig programmet etter årstiden, siden dyrene beveger seg etter at det har regnet.

Med 8 dager er det også tid til å besøke Lake Manyara. Det er en fin park å begynne med, siden det er på veien til Serengeti. Det er alltid frodig og vakkert rundt innsjøen, men det er ikke så mange dyr som i de andre parkene. Derfra går turen mot Serengeti, der har du god tid til å oppleve både den sentrale delen, kalt Seronera, eller den mer vestlige eller nordlige delen, alt etter hvor dyrene er i den perioden du ønsker å reise.

Ved Ngorongoro-krateret overnatter du på en lekker lodge med den villeste utsikten før du kjører ned i krateret neste morgen, og opplever den unike naturen og det imponerende antallet av ville dyr. Til slutt kommer du rundt Tarangire National Park på vei tilbake til Arusha.

Se HELE safari-programmet HER

Klik her

Ekstra krydder til din safari

Vi bare gjør private turer der du får din egen guide og safaribil. Dette betyr at vi kan skreddersy reisen til dine ønsker og ditt budsjett. Du bestemmer selv hvor lenge du vil være på safari, og det er alle muligheter for å oppgradere.

Du kan også kombinere safari med ulike aktiviteter.
Dem kan du lese om her.
Vi anbefaler alle å starte med en dag ved byen Arusha, der man kan besøke en liten landsby. Her får du et innblikk i den tanzanianske hverdag og ser hvordan de lever, med et interessant besøk på den lokale skolen.
Du kan oppleve Kilimanjaro med en dagstur til den første leiren, eller prøve å jakte med pil og bue med et av de eldste urfolkene.
Du kan også toppe din safari med en helt uforglemmelig opplevelse – ballongsafari over Serengetis sletter.

LES OM VÅRE ANDRE AKTIVITETER

Klik her

Vår tur til Tanzania var intet mindre enn perfekt, og familiens største opplevelse noensinne! Hyggelig og kunnskapsrik safariguide, og utrolige dyr i imponerende omgivelser. Overnattinger på herlige lodger med god mat. Zanzibar var et paradis med utrolig gjestfrie mennesker. Vi vil alltid anbefale TANZANIA TOURS til ALLE, og det er ikke siste gang vi reiser med dem!

Maria Voss Kyhn, København

PRAKTISK INFORMASJON OG PAKKELISTE

For å sikre at din neste safari med TANZANIA TOURS er både hyggelig og vellykket, har vi sammen med våre erfarne guider laget en pakkeliste med klær og utstyr som vi anbefaler at du tar med på reisen.

SKAL VI SETTE SAMMEN ET SAFARIPROGRAM FOR DEG?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no