4 dagers safari

Programforslag med 4 dagers privat safari i Tanzania

Dette er et eksempel på hvordan er barnevennlig safari i Tanzania kan se ut. Vi har satt sammen ruten så dere unngår for mye kjøring på veiene, og dere bor på flotte hoteller underveis. Vi har utelatt Serengeti siden det er den parken som ligger lengst unna og derfor krever en litt lengre safari. I stedet har dere god tid i Tarangire, som byr på vakker natur og masse dyr, og parken ligger innenfor en kort avstand. Det er også tid til et besøk i det helt unike Ngorongoro-krateret.

Vi er eksperter på reiser til Tanzania og har en enorm viten om nasjonalparkene. Når vi skal lage et program til dere, tar vi hensyn til årstiden, dyrenes plassering, best mulige rute, økonomien og mye mer, så vi er sikre på at dere får de best mulige opplevelsene med dere hjem.

Vi skreddersyr alle reiser individuelt, så vi kan lage programmet helt som dere vil ha det. Det er selvfølgelig opplagt å reise videre til Zanzibar, der dere kan slappe av på de vakre strendene. Kontakt oss gjerne hvis vi skal sette sammen et helt program til dere.

Våre safaribiler

Vi lager KUN private safarier, så dere har en safaribil helt alene. Det er store individuelle seter i bilen, alle med vindusplass, så det er garantert god utsikt hele tiden. Våre safaribiler er de beste på markedet. De er spesialbygd for safari, og de fleste er under 5 år gamle. Bilen er utstyrt med kikkerter, strømkontakt for lading og en kjøleboks, så det alltid er kaldt vann. Det er gratis Wi-Fi i bilen, selv om forbindelsen i parkene er begrenset. På safari åpnes taket, så dere kan stå og se på naturen til alle sider, men fortsatt være i skyggen. Det er det perfekte utgangspunktet for å oppleve det rike dyrelivet og ta fantastiske bilder.

Våre guider

Safarien ledes av en veldig erfaren, engelsktalende guide som er oppvokst i området. Ingen kjenner landet og naturen bedre.
Vi samarbeider med noen av de beste og mest profesjonelle folk i Tanzania. Alle guider har stor kunnskap og servicenivået er veldig høyt, og i tillegg er det fantastiske mennesker, som med sin godhet, forståelse og humør gjør at man blir gode venner på safarien. De har en utrolig evne til å oppdage dyr og sikre at du får se alt det du drømmer om. De snakker selvfølgelig flytende engelsk, og kan fortelle om hvert eneste dyr og kjenner hver krok i parkene. Tilbakemeldinger fra kundene våre forteller om stor begeistring for nettopp guidene. Du kan lese reisebrev fra tidligere kunder under Om oss.

Dag 1 – Arusha

Det er rutefly fra Oslo, Stavanger, Sandefjord og Kristiansand. Når dere har godkjent programmet, søker vi etter de datoene dere ønsker å reise. Vi ser på alle muligheter, så vi er sikre på å finne den beste ruten til prisen. Det pålitelige nederlandske selskapet KLM har avganger hver morgen med ett enkelt stopp i Amsterdam. Qatar Airways har en god rute fra Oslo hver kveld med et enkelt stopp i Doha. Her flyr dere over natten, så tiden går fort. De bruker nye fly og er kåret til verdens beste flyselskap de siste mange årene, så servicen er helt på topp. Vi har gode avtaler med både KLM og Qatar, så vi kan ofte lage en pris som konkurrerer med de billigste selskapene som har flere stopp og lengre ventetider.

Dere ankommer til Kilimanjaro flyplass, og der blir dere mottatt av vår sjåfør som står klar med et skilt med navnet deres.
Han tar dere til hotellet. Turen tar en times tid.

Planet Lodge er en koselig oase i utkanten av Arusha. Den består av 14 runde hytter, inspirert av masaienes bomaer. Det er fine rom med gode senger, dusj og toalett, samt en terrasse med utsikt over den rolige hagen. Det er en vakker tropisk hage fylt med fargerike fugler, bananpalmer, papayatrær og granatepletrær. I hagen er det et stort svømmebasseng, der man har en praktfull utsikt til Mount Meru i bakgrunnen. Planet Lodge er eid av vår samarbeidspartner i Tanzania, så vi kan lage en virkelig god pris. Se mer om lodgen her:

Overnatting og måltider:
Planet Lodge, Arusha

Dag 2 – Lake Manyara

Dere starter safarien kl. 09:00 fra Arusha. Hvis dere ønsker å starte tidligere, eller kanskje sove litt lenger den første dagen, kan dere avtale dette med sjåføren dagen før. Dere blir hentet på hotellet av guiden og kjører mot Manyara. Etter ca. 2 timers kjøring er dere ved Lake Manyara Nasjonalpark, der dere er på safari til en gang på ettermiddagen.

Lake Manyara er med sine 330 km² relativt liten, men det er en svært vakker og dyrerik park. Lake Manyara er kjent for sine mange forskjellige flotte trær. Hvis du ser nøye etter, kan du være heldig å se både løver og leoparder klatre i trærne. Store deler av parken er dekket av vann, og det er nok av dyr å se på langs innsjøen. Lake Manyara er et paradis for fugler. Ved innsjøen kan dere se store flokker av storker og pelikaner, og så mange flamingoer at vannet kan se helt rosa ut på avstand. Videre inn i parken er det mer tørt, her dominerer savannens dyr, bl.a. bøfler, sjiraffer og sebraer. Manyara er et flott sted å starte safarien, da det bare er en kort kjøretur fra Arusha. Samtidig deles den lange kjøreturen mot Ngorongoro i to.

Etter en god safari kjører dere til lodgen for avslapning og overnatting. Underveis stopper dere ved en bakketopp for å nyte den imponerende utsikten over Lake Manyara. Ngorongoro Farm House er en gammel kaffeplantasje som fortsatt produserer sin egen kaffe og alle grønnsaker som serveres i restauranten. Dere kan få en omvisning på farmen og de omkringliggende jordene og se hvordan de produserer kaffen før dere nyter den på terrassen. Her er det svømmebasseng og en veldig flott tropisk hage. Se mer om Ngorongoro Farm House her:

Overnatting og måltider:
Ngorongoro Farm House

Dag 3 – Ngorongoro-krateret

Etter en solid frokost, kjører dere videre ca. 8.30 mot Ngorongoro Conservation Area, der dere må registrere dere før dere kjører mot et utkikkspunkt på toppen av krateret. Fra 2.300 meters høyde har dere den mest fantastiske utsikten. Dere kan nesten se hele veien rundt og helt bort til den motsatte siden av krateret, 19 km unna, og dere kan se ned på bunnen av de 600 meter høye klippene som omgir en oase av innsjøer, skog og sletter, som er permanent hjemsted for over 30.000 dyr! Ngorongoro er et helt unikt naturfenomen. Det var engang et stort fjell, større enn Kilimanjaro, til det for 3 millioner år siden sprenge seg selv. Eksplosjonen dekte hele området rundt Serengeti med aske, og dannet et gigantisk krater på 304 km2. Etter dere er ferdige med å nyte utsikten, tar dere turen ned i krateret selv. Dere har med matpakker, så safarien avbrytes kun av en kort lunsjpause ved en bredde ved sjøen i krateret.

Ngorongoro må absolutt være verdens beste safari-park! Ikke bare er naturen paradisisk vakker, men her finnes også den største konsentrasjonen av ville dyr i hele verden. De mange dyrene og den unike naturen gjør det til en helt spesiell opplevelse å være på safari her. Uansett hvor du ser, ser du dyr. Store elefanter rusler majestetisk gjennom landskapet, en gruppe av hyener på jakt etter et lett bytte, en flokk flamingoer som vakkert letter over den saltholdige sjøen. I disse fantastiske omgivelsene er det flere truede dyrearter. Mest ikonisk er det svarte neshornet, som dere har størst sjanse for å se nettopp her, selv om det dessverre bare er 25 igjen.

Safarien fortsetter til ut på ettermiddagen, der dere kjører til lodgen ved kanten av Ngorongoro-krateret for å slappe av og nyte utsikten. Det finnes ganske få lodges med utsikt over krateret, og Serena Lodge har nok den beste beliggenheten av dem alle. Hotellet er bygget av steiner fra nærområdet, og designet til å falle i ett med den omgivende naturen. Rommene er fine og servicen høy, men den store attraksjonen er utsikten, som både fra rommene og restauranten er virkelig eksepsjonell. Hvert av de 75 rommene har egen balkong med den mest fantastiske panoramautsikten over krateret under. Ngorongoro Serena Lodge er flere ganger kåret til Tanzanias beste safari-lodge ved World Travel Awards. Denne dagen er klart den dyreste, siden det er ekstra kostnader for å besøke Ngorongoro-krateret. Samtidig er lodgen vi bruker her den dyreste av dem dere skal bo på. Se mer om lodgen her:

Overnatting og måltider:
Ngorongoro Serena Safari Lodge

Dag 4 – Tarangire National Park

Etter frokost forlater dere lodgen og kjører mot Tarangire National Park, der dere fortsetter safarien. I Tarangire har dere god tid til en safari, og dere har med matpakker som dere kan nyte inne i parken. På ettermiddagen kjører dere til lodgen som ligger inne i parken. Da er det på tide å slappe av ved bassenget, eller ta en drink.

Tarangire Safari Lodge fremheves av flertallet av våre kunder som den beste lodgen av dem alle. Den ligger ved en permanent elv, der det alltid er masse dyr. Dere har derfor en fantastisk utkikkspost fra baren eller fra terrassen. Det er en stor opplevelse å sove i luksustelt. Det er mye mer behagelig enn klassiske telt, men man har fortsatt den samme følelsen av vill natur, siden man også her kan høre dyrenes lyder om natten. Lodgen besøkes ofte av forskjellige fredelige dyr som vortesvin, bukker og impalaer. Noen ganger også elefanter.

Tanzania har en veldig variert natur, og ikke to parker er like. Også Tarangire har sine spesielle kjennetegn og attraksjoner. Her blir man overveldet av de gigantiske baobabtrær, store elefantflokker og mer enn 550 forskjellige fuglearter i alle regnbuens farger. Tarangire er også vert for noen av de mer sjeldne dyreartene som ikke ses i andre parker, blant annet eland, den største av alle antiloper, den lille dik-dik antilopen og den flotte oryx. Konsentrasjonen av dyr i Tarangire National Park overgås kun av Ngorongoro-krateret. Se mer om lodgen her:

Overnatting og måltider:
Tarangire Safari Lodge

Dag 5 – Tarangire National Park

Turens siste safari foregår også i Tarangire, som nettopp på høsten er fylt med ville dyr.
Fra august til oktober er den tørre perioden, der de fleste vannhullene i de omkringliggende områdene tørker ut, så dyrene trekker mot den permanente elven i parken. Spesielt oktober er helt fantastisk i Tarangire!
Safarituren slutter engang etter lunsj, der dere kjører mot Arusha for å ankomme før det blir mørkt. Ellers er det ingen begrensninger og dere har en egen bil og en egen personlig guide tilgjengelig som det passer dere. Vi har landets flinkeste guider. De er veldig profesjonelle og har enorm kunnskap om dyrene, som de entusiastisk formidler videre. Samtidig er det noen veldige hyggelige mennesker å være sammen med.

Tilbake i Arusha har dere kvelden til å slappe av på lodgen. Vi har valgt å ikke inkludere middag i prisen denne dagen, slik at dere kan velge om dere vil spise i lodgens egen restaurant eller på en av de mange gode restaurantene i byen.

Overnatting og måltider:
Planet Lodge, Arusha

Dag 6 – Zanzibar?

Herfra kan dere velge å fortsette reisen med badeferie og opplevelser på den lille eksotiske øya, Zanzibar. Etter en kort flytur på 1 time og 20 minutter ankommer dere til et paradis med hvite sandstrender, høye kokospalmer og turkisblått vann som er fint og varmt året rundt. Korallrevene utenfor Zanzibar er noen av de beste stedene å dykke og snorkle på Afrikas østkyst.
Zanzibar har også en spennende kultur og historie, og øya er kjent for sitt livlige marked og flotte krydderplantasjer. De herlige strendene, og det fredelige indiske hav er hovedattraksjonen, og som gjør Zanzibar til det ideelle stedet å slappe av etter en safari.
Vi kjenner de fleste hotellene på øya, men har utvalgt dem hvor vi synes at man får den største opplevelsen for pengene. Da er det opp til deg å velge hvilke hotell som passer til dine drømmer. Du kan se et godt utvalg her:

Overnatting og måltider:
Zanzibar?

PRAKTISK INFORMASJON OG PAKKELISTE

For å sikre at din neste safari med TANZANIA TOURS er både hyggelig og vellykket, har vi sammen med våre erfarne guider laget en pakkeliste med klær og utstyr som vi anbefaler at du tar med på reisen.

Dette er bare et forslag til hvordan reisen kunne se ut. Den kan forkortes eller forlenges, og innholdet kan endres etter behov. Vi skreddersyr alle våre reiser, og vi kan også hjelpe deg!

SKAL VI ARRANGERE DIN SAFARI?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no