Pakkeliste til safari

La oss hjelpe deg å pakke kofferten

For å sikre at din neste safari med TANZANIA TOURS blir både behagelig og vellykket, har vi sammen med våre erfarne guider laget en pakkeliste med klær og utstyr som vi anbefaler å ta med på reisen.

Du trenger ikke se ut som en storviltjeger for å dra på safari. Vanlige hverdagsklær kan faktisk gjøre det. Du trenger ikke gå ut og kjøpe en helt ny garderobe. Det viktigste er at du har noe som du er komfortabel i.

Pakkeliste til Safari i Tanzania

Klær

> Bukser i nøytrale/naturlige farger i et lett materiale Det passer fint med shorts i løpet av dagen. Vi anbefaler at du bytter til lange bukser på kvelden, for å unngå myggstikk. Det er veldig praktisk å ta med lange bukser som kan lages om til shorts.

> Sokker og undertøy. Husk badetøy hvis du skal bo på lodger med svømmebasseng. Dette gjelder f.eks. Planet Lodge, Tarangire Safari Lodge og Ngorongoro Farm House.

> T-skjorter, gensere og skjorter i nøytrale/naturlige farger. Det er en god idé å ta med tynne gensere som enkelt kan tas av og på, men også varme gensere til kjølige kvelder, f.eks. fleece. I Ngorongoro-krateret kan bli ganske kaldt om morgenen og på kvelden da det ligger i 2.300 meters høyde. Spesielt i juli, som er den kaldeste perioden. Temperaturer rundt 10 grader er ikke uvanlig der.

> Unngå gjerne blå og svarte farger som tiltrekker tsetse-fluer. Det er ikke et stort problem, for fluene er bare i enkelte områder, men hvis du har muligheten, bør du velge dempede farger som beige, grønn og grå.

> Sovepose trenger du ikke ta med. Vi bruker bare luksustelt som ofte har samme komfort som et hotellrom, så det vil være ordentlige senger med dyner, puter og sengetøy.

Mot solen

> Solkrem og eventuelt leppepomade med solfaktor.

> Gode solbriller.

> Eventuelt en hatt med bred skygge eller en caps. Under safarien står du i skygge under taket som dyttes opp, da er du ikke så utsatt.

Diverse

> Toalettsaker. Det er selvfølgelig toalettpapir og håndsåpe alle stedene du skal bo. De fleste stedene har også sjampo og dusjsåpe.

> På alle hoteller er det håndklær. De stedene som har svømmebasseng har også badehåndklær.

> Pass, visum, helsetrygdkort og reisedokumenter. (Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter returdato). Pengebelte som ikke kan ses tydelig. Ta eventuelt en kopi av de viktigste papirene. Herunder pass, førerkort, VISA-kort, forsikring, flybilletter og viktige telefonnumre. Oppbevares et annet sted enn selve papirene. Vi har sendt rundt 10.000 kunder til Tanzania, og ikke en eneste har blitt stjålet noe, så risikoen er svært liten, men ting kan jo bli borte.

> Valuta. Vi anbefaler at du tar med amerikanske dollar til hele reisen. Du kan betale med dollar overalt i Tanzania, så det er ingen grunn til å veksle til lokale shilling. Det skal helst være nye 100 USD og 50 USD sedler fra år 2010 eller senere, siden eldre sedler kan være vanskelige å bli kvitt. Sørg også for å ha mindre dollarsedler med til blant annet tips.

> Kamera og ekstra batterier/lader.

> Adapter for engelske plugger med 3 pinner.

> Det er stikkontakter i safaribilen, så du kan alltid lade opp kamera og telefon.

> Lommelykt eller hodelykt. Spesielt i teltleirene er det en god idé. På noen lodger er det generatorer hvor de stenger strømmen på kvelden.

> Medisin til eget bruk. Snakk med legen din om behovet for malariatabletter. Det er kjedelig å ødelegge en feriedag med dårlig mage, så ta gjerne med medisin for forstoppelse og diaré. Hvis du har en tendens til å bli bilsyk, anbefaler vi at du tar med reisesyketabletter, siden du selvfølgelig bruker en del tid i safaribilen på humpete veier.

> Myggmiddel. Autan, som kan kjøpes på apoteket, er ganske fin. Myggen kommer frem når solen går ned, så her anbefaler vi at du tar på lange ermer og sprayer med myggmiddel der du har bar hud. Det er myggnetting overalt du skal sove. Sjekk myggnettingen innvendig før du skal sove, det er ikke umulig at en mygg har kommet seg inn. På den måten unngår du de fleste myggstikkene, og da er risikoen for malaria nesten lik null. Vi har sendt rundt 10.000 danskere til Tanzania gjennom årene, og ikke én har fått malaria.

> Våtservietter. Kan brukes til å rense eventuelle sår, eller til å vaske hendene med hvis det ikke er vann i nærheten. Alco-gel er også praktisk å ha med til rensing av hendene før måltider.