Ballongsafari over Serengetis sletter

Du kan velge å krydre den vanlige safarien i Tanzania med en ballongsafari. Det er en helt fantastisk og uforglemmelig opplevelse som tar pusten fra alle.

Safari med fantastisk utsikt

Du blir hentet på lodgen veldig tidlig om morgenen. Mens det fremdeles er mørkt, kjører du til ballongen, nær Maasai Kopjes i det sentrale Serengeti, hvor du vil møte piloten og de andre deltakerne. Det kan maksimalt være 16 passasjerer i en ballong. Piloten orienterer om fly og sikkerhet før han varmer ballongen opp.

Ved daggry reiser dere sammen med solen og flyter stille i den retningen vindene tar dere. Det er selvfølgelig ikke tilfeldig at man starter så tidlig. Det er en veldig spesiell opplevelse å se solen stige opp over slettene. Å se hvordan Serengetis svidde gress får en gylden glød i morgensolen, og å se dyrene komme til liv.

En opplevelse for livet

Du når en høyde på 3-400 meter, hvor du får den mest fantastiske panoramautsikten over de endeløse slettene i Serengeti. Det gir deg et unikt perspektiv og muligheten til å ta de vakreste bildene. Silhuetten av et akasietre, med den røde solen i bakgrunnen. Eller en flokk giraffer som vandrer majestetisk over landskapet.

Andre ganger svever ballongen rett over bakken, og det kan føles som dere holder på å treffe tretoppene. Det er en ubeskrivelig følelse å sveve rett over en flokk med dyr, nesten helt stille, slik at du kan høre dyrenes snøfting og lyder. Det er ingen motorstøy eller annen støyforurensning. Bare en gang i blant kommer det en liten lyd fra gassen når ballongpiloten fyller mer varme i ballongen.

Fly over savannen i ballong

Hvis du er heldig, vil du se en stor flokk gnuer. Bare fra en luftballong kan du få en ide om hvor mange dyr som deltar i den store vandringen. Når du svever rett over en slik flokk, kan du både lukte og høre dyrene når kallet deres gir et ekko hele veien rundt ballongen.

Safarien i varmluftsballongen tar mellom 1 og 1½ time, avhengig av værforholdene. Etterpå fortsetter du den vanlige bilsafari med din egen guide.

Men først får du servert en deilig brunsj, som du nyter i det fri, midt på savannen. Nybakte brød, egg, pølser, bacon, frukt. Tradisjonen tro får du et glass champagne for å feire en vellykket ballongflyging.

Serengeti Balloon Safaris

Serengeti Balloon Safaris har fløyet i Serengeti siden 1989 og de bruker gode nye ballonger. De har et veldig profesjonelt team med godt trent personale, og tar ingen sjanser - de flyr bare i godt vær. Derfor er det en viss risiko for at turen blir avlyst hvis det enten regner eller blåser for mye. I så fall vil du selvfølgelig få pengene du har betalt for ballongsafarien tilbake, og i stedet bruke tiden på den vanlige safarien.

Du kan oppleve ballongsafari hele året i Tanzania, men det er selvfølgelig større risiko for kansellering rundt regntiden fra mars til mai og i november. Selskapet er også veldig dedikert til naturvern og bærekraft, og sørger for å gi et så lite avtrykk på naturen som mulig.

Hvis du ikke skal på safari i Serengeti, er det også mulig å få en varmluftsballongtur i Tarangire nasjonalpark eller Ruaha nasjonalpark.

Det er en ubeskrivelig opplevelse å være på ballongsafari, men også en kostbar affære. Du bør forvente rundt 5700 kr pr. person.