Reiseprogram – den eksotiske

Badeferie på Zanzibar

Zanzibar har noen av verdens beste strender. Den vakre turkisblå indiske havet er varmt som et badekar og de hvite sandstrendene er fylt med vakre kokospalmer. Men Zanzibar er mye mer enn bare flotte bounty-strender. Øya har en spennende kultur og historie, og her er det mye å se og oppleve.

Det er et stort utvalg av hoteller på Zanzibar, og nivået er høyt. Vi kjenner øya godt og har valgt de hotellene vi liker best. Her får du mest for pengene. Siden vi kun lager reiser til Tanzania og Zanzibar, har vi noen veldig gode avtaler med hotellene, og vi kan lage priser som er lavere enn hvis dere bestiller selv.

I dette forslaget anbefaler vi at dere begynner ferien på den lille private øya Chapwani. Det er det mest unike og koselig stedet rundt Zanzibar. En ekte bounty-øy der du bare trenger å slappe av på den nydelige stranden eller snorkle i korallrevet. Det kan dere kombinere med noen dager på et deilig familievennlig resort med all inclusive. Her er det litt mer liv og et stort utvalg av aktiviteter. Til slutt kan du velge å avslutte reisen med et par dager i den sjarmerende gamlebyen Stone Town.

Dette er bare et forslag. Dere bestemmer selv hvor dere vil bo og hvor lenge dere vil bo hvert sted. Dere kan velge fritt mellom våre utvalgte hoteller under siden Zanzibar.

I videoen her får du et innblikk i Zanzibars vakre natur, fargerike kultur og våre herlige hoteller

Dag 1 – Zanzibar – Chapwani Private Island

Det er rutefly både fra København, Billund, Aalborg og Hamburg daglig. Vi søker på de datoene dere ønsker å reise på, og ser hva som er mest hensiktsmessig for dere. Ved ankomst på Zanzibar blir dere tatt imot av vår sjåfør. Han står klar utenfor flyplassen i en fin lyseblå skjorte, og holder et skilt med navnet deres på. Det er en flott ny bil med aircondition og dere får kaldt vann på veien. Kjøreturen er selvfølgelig en privat tur, kun for dere, og tar ca. 15 minutter.

Chapwani Private Island er en skikkelig paradis-øy. Her får du din egen private øy nesten for deg selv. Det er ikke annet på øya enn dette lille hotellet med 10 rom fordelt på 5 hytter rett på stranden, et stort og flott svømmebasseng, og hotellets koselige restaurant. Og så selvfølgelig palmetrær og en deilig hvit sandstrand!

Det er bare en ca. 25 minutters båttur til Stone Town, så det er et godt utgangspunkt for turer til den gamle bydelen, eller andre steder på Zanzibar. Chapwani er det perfekte stedet hvis dere vil kombinere avslapping med opplevelser. Selv om man bor så isolert, er det faktisk det badehotellet som ligger nærmest Stone Town.

Hotellet drives av en lokal mann, Ali, og hans italienske kone, Maura, som selv bor på øya. Det nærværet kan merkes i den veldig personlige servicen du får der. Ali og Maura har startet Chapwani Private Island som et samarbeidsprosjekt der ansatte har mulighet til å tjene litt ekstra ved siden av lønnen, mens de bor på øya. De ansatte jobber 5 dager i uken, 8 timer om gangen. Siden de fleste jobber langt hjemmefra, blir de på øya til arbeidsuken er ferdig. I fritiden kan de velge å bruke tid på et av prosjektene. Det gjør de alle med glede, for det er en ganske god avtale. Men det er frivillig.

Bak restauranten har de sin egen kjøkkenhage, her gror de alle de grønnsakene som de serverer i restauranten. Når det er på tide å høste, noe som det ofte er på de kantene, kjøper Ali grønnsakene til markedsprisen av de ansatte. Tilsvarende har de sin egen hønsegård, som de ansatte tar seg av, før de selger egg og kjøtt til Ali. Dette sikrer deg at råvarene alltid er ferske, og at du alltid ser glade kokker, servitører og tjenestepiker.

Utover de hjemmedyrkede grønnsakene, egg og kylling, serverer restauranten hovedsakelig sjømat som er fersk og tilberedt med inspirasjon fra Middelhavet. Hver dag kommer det en lokal fisker med dagens fangst, og dette avgjør derfor menyen. Det er ofte blekksprut og forskjellig fisk. Er dere ikke så glad i sjømat, kan alt mulig annet også la seg gjøre. Dere kan ta en prat med personalet ved ankomst.

Overnatting og måltider:
Chapwani Private Island (se video fra hotellet her)

Dag 2 – Zanzibar – Chapwani Private Island

De 5 hyttene er laget fint i tradisjonell swahili-stil. Hver hytte er delt inn i to separate rom som er veldig sjarmerende, men ganske basale. Her er alt dere trenger, men ingen unødvendig luksus. Store senger med myggnett, eget bad og toalett, samt en deilig terrasse ved siden av stranden med uforstyrret utsikt over sjøen.

Hvis dere ønsker å bo ekstra bra, har de også en stor privat villa. I villaen er det god plass til familier på 4-6 personer. Den er innredet med to soveavdelinger, to store bad, en takterrasse og et eget lite svømmebasseng. Villaen ligger for seg selv, så her er det også en privat strand...

Villaen er også en del av samarbeidsprosjektet. Chapwani startet med 10 standardrom, men etter noen år, fikk Ali og et par av de ansatte ideen om at de sammen skulle bygge en villa. Ali tegnet huset og kjøpte materialer, og de ansatte hjalp med selve byggingen. Nå som villaen står ferdig, er det også de ansatte selv som er ansvarlige for å vedlikeholde villaen og klargjøre den for gjestene. Dette gjøres i fritiden, som et frivillig prosjekt. Men 40 % av det vi betaler for villaen går til dem!

Under kan du se vår flotte video fra Chapwani, filmet med drone, hvor dere kan se hele øya ovenfra. Her kan dere se både villaen, hyttene og svømmebassenget.

Overnatting og måltider:
Chapwani Private Island (se video fra hotellet her)

Dag 3 – Zanzibar – Chapwani Private Island

Slapp av på stranden og nyt livet i de rolige omgivelsene. Det er en flott bred strand som omgir store deler av øya. Som ved Zanzibars østkyst er det tidevann med markant forskjell mellom flo og fjære. Det er likevel svært rolig, og er selvfølgelig helt ufarlig, men det gjør at det er tider av døgnet der vannet er trukket så langt ut at man ikke kan bade. Det gir mulighet for å gå lange turer der det før var hav, og finne flotte konkylier. Faktisk kan man gå hele veien rundt til naboøya.

På Chapwanis østside er det litt dypere, og det er et korallrev, så det er et flott sted å snorkle. Du kan låne utstyr gratis. Tidevannet og koraller rundt øya gjør dessuten at det ikke finnes haier i området. På øyas nordspiss kan dere gå gjennom et hull i klippene til en egen liten strand, helt omsluttet av klipper på alle sider. Veldig romantisk.

Øya har et rikt dyreliv. I den lille skogen kan dere se Dik Dik antiloper, og dere kan være heldige å se ørner, gigantiske krabber og hundrevis av vakre sjøstjerner ved stranden. Det er bare ca. 70 meter fra øst og vest, og 800 meter fra sør til nord, så dere kan trygt utforske øya. Chapwani er også en historisk øy. Her ligger det nemlig en liten kirkegård fra 1840, der den britiske marinen spilte en aktiv rolle i tiden rundt slavehandelen. En annen del av kirkegården er for 24 engelske sjømenn som mistet livet her under første verdenskrig i kampen mot tyskerne.

Overnatting og måltider:
Chapwani Private Island (se video fra hotellet her)

Dag 4 – Zanzibar – Chapwani Private Island

Zanzibar er en fantastisk øy i det indiske havet, kjent for de vakre hvite sandstrender, og et deilig varmt hav. Men det er også mange ting å se og oppleve. Tilbring f.eks. dagen i den sjarmerende gamle bydelen, der man kan slentre i de trange gatene og shoppe i de små bodene på det lokale markedet. Hvis dere ønsker å vite mer om Zanzibars spennende og barske historie, kan dere få en guidet tur, der dere besøker det tidligere slavemarkedet, det gamle fortet og ”House of Wonders”, som nå er et museum.

Dere kan også få en omvisning i en krydderplantasje eller besøke de gigantiske skilpaddene på Prison Island. Prison Island er også et flott sted å snorkle, og det er bare 20 minutter fra Chapwani, så det er en opplagt utflukt. Vi kan hjelpe deg med å arrangere turer på øya. Se mer under Aktiviteter på Zanzibar.

Overnatting og måltider:
Chapwani Private Island (se video fra hotellet her)

Dag 5 – Zanzibar – Chapwani Private Island

Som en variasjon til det herlige varme indiske hav, har Chapwani også et veldig fint svømmebasseng. Det er et såkalt evighetsbasseng, så når dere ligger der, ser det ut som at bassenget går i ett med havet.

De lager som sagt veldig god mat på øyas egen restaurant, men vil dere prøve noe annet, finnes det også mange gode restauranter i Stone Town. Chapwani har en egen liten båt, og det er en gratis transport inn til byen hver dag. Vi anbefaler at dere tar en tur inn til byen en dag eller to, der dere kan få en omvisning eller se dere rundt i byen på egen hånd, kjøpe litt suvenirer og spise lunsj i byen. Det kunne f.eks. være på restaurant Livingstone, der dere kan sitte med føttene plantet i sanden og se bort til Chapwani.

Chapwani er et av favoritthotellene våre. Vi har et nært forhold til dem, og en veldig god avtale som betyr at prisene våre er lavere enn hvis dere kontakter dem selv eller bestiller på nettet.

I tillegg kommer dette spesielle tilbudet: Hvis dere bestiller 5 netter på Chapwani, får dere den siste gratis... Og bestiller dere 7 netter, må dere bare betale for 5!

Overnatting og måltider:
Chapwani Private Island (se video fra hotellet her)

Dag 6 – Zanzibar – Karafuu Beach Resort

Dere tar båten inn til stranda ved Stone Town. Her møtes dere med vår sjåfør som tar dere til et annet hotell på Zanzibars østkyst. Turen tar ca. 1,5 time.

Karafuu Beach Resort er vårt favorittsted på Zanzibar til familier. Vi har en veldig god avtale med dem, spesielt på barnerabatten, så det er klart her dere får mest for pengene. Våre priser er faktisk lavere enn hvis dere bestiller på nettet.

Reiser dere som par, foreslår vi i stedet The Z Hotel.

Karafuu er kåret til Tanzanias ledende resort. Resorten ligger på østkysten i fantastisk vakre omgivelser, med det flotte turkisblå indiske hav og den hvite palmefylte sandstranden, rett bak det store svømmebassenget.

De har et stort utvalg av mat i de 4 restaurantene, så det er noe for enhver smak. Det er både buffé og a la carte. På hotellet er det mange forskjellige aktiviteter, men også god plass til å slappe av mellom palmene. Stranden er fantastisk fredelig med rolige bølger. De har sitt eget dykkesenter som ledes av en kunnskapsrik dykkeinstruktør, og de arrangerer både snorkling og dykketurer, og dere kan også ta forskjellige PADI-sertifikater. På resorten er det også et velværesenter, tennisbaner, petanque, biljard, bordtennis og en lekeplass for barn.

Overnatting og måltider:
Karafuu Beach Resort (se video fra hotellet her)

Dag 7 – Zanzibar – Karafuu Beach Resort

De har flere forskjellige typer rom på Karafuu. Vi synes man får mest for pengene i deres Cottage Rooms. Det er store flotte rom på 65 m2, med gode store senger, et fint bad, aircondition og deres egen terrasse med solsenger.

Hvis prisen skal være litt billigere, kan dere velge et Garden Room. De er litt mindre og ligger bakerst på eiendommen. Hvis dere vil ha utsikt til havet, kan dere oppgradere til en Junior Suite som ligger foran Cottage Rooms, rett ved stranden eller høyt oppe på en klippe med en fantastisk utsikt over havet.

Hvis dere er en større flokk, kan dere vurdere å bo i villaen. Det er deres nyeste rom, og ligger litt for seg selv, lengst unna restauranter og bassenger, men rett ved stranda med vakker havutsikt. Her får du din egen private villa med god plass. 2 soverom, 2 bad, en stor stue, et loft med ekstra sengeplass og sist men ikke minst ditt eget lille basseng.

Overnatting og måltider:
Karafuu Beach Resort (se video fra hotellet her)

Dag 8 – Zanzibar – Karafuu Beach Resort

I utgangspunktet er det halvpensjon med i oppholdet, men jeg vil anbefale å oppgradere till all inclusive, så alle måltider og drikkevarer er gratis under hele oppholdet. Hovedrestauranten serverer buffé.

Om morgenen er det et stort utvalg av forskjellige typer brød, pålegg og frisk eksotisk frukt. Det er alltid pølser og bacon, og kokker står klare til å steke egget ditt som du vil ha det. Til lunsj er det et mindre utvalg i buffeen, siden mange gjester velger å spise på en av de andre restaurantene. Jeg anbefaler dere å prøve den italienske restauranten med pizza og pasta. Den ligger ved det ene svømmebassenget. Ved det andre bassenget er det en á la carte restaurant med lette retter som sandwich og burger.

Om kvelden er det igjen en stor buffé i hovedrestauranten. Menyens tema skifter hver kveld. Det kan være sjømat, internasjonalt kjøkken, italiensk eller swahili-tema som serveres ute med bål og masai-dans. På kvelden kan man også spise i den italienske, eller en restaurant med havutsikt, der de serverer sjømat á la carte. Her er det en ekstra kostnad, avhengig av deres valg.

Det er veldig få restauranter i nærheten, så dere kommer sannsynligvis til å spise alle måltider på Karafuu uansett, og da får dere mest for pengene ved å bestille all inclusive hjemmefra. Drikkevarene er kjente merker som Coca-Cola og Fanta, og de har noen virkelig gode lokale øl.

Overnatting og måltider:
Karafuu Beach Resort (se video fra hotellet her)

Dag 9 – Zanzibar – Karafuu Beach Resort

Slapp av på stranden ved det herlige indiske hav, og nyt de vakre omgivelsene. Det er tidevann på Zanzibars østkyst, så det vil være tider på dagen når vannet trekker seg så langt ut at man ikke kan bade direkte fra stranden. Men på Karafuu er det ikke noe problem. Her har de laget en sti i vannet, så dere kan gå ut til en lagune. Her er det alltid deilig å bade.

På Karafuu har de også to store svømmebassenger. Det ene ligger foran restauranten med flott havutsikt. Her er det en poolbar, der dere kan sitte på marmorstoler i vannet og nyte en drink. Det er også gode solsenger med madrasser og en romantisk gyngesofa med havutsikt. Det andre bassenget ligger i et rolig område på baksiden av eiendommen, der det også er en liten restaurant og poolbar.

Overnatting og måltider:
Karafuu Beach Resort (se video fra hotellet her)

Dag 10 – Zanzibar – Karafuu Beach Resort

Karafuu har sitt eget PADI-dykkesenter med veldig flinke instruktører, så det er opplagt å bo her hvis dere vil snorkle eller dykke. Dere kan ta alt fra nybegynner til mer avanserte kurs. Dere kan også snorkle direkte fra stranden eller med båt videre ut, der dere kan være heldige å se skilpadder.

Det er også mulighet for å dra på forskjellige turer rundt på øya. Dere kan f.eks. få en omvisning i en krydderplantasje, eller dra på en tur til den gamle bydelen Stone Town og se dere rundt i de trange gatene og besøke markedet. Det er en fordel å besøke Jozani regnskogen på vei til eller fra Karafuu, siden man kjører rett forbi.

Overnatting og måltider:
Karafuu Beach Resort (se video fra hotellet her)

Dag 11 – Stone Town, Zanzibar – Tembo Hotel

Dere blir hentet av vår sjåfør som tar dere til et annet hotell. Tembo House har langt den beste beliggenheten i byen, midt i den koselige, gamle bydelen Stone Town, i nærheten av alle attraksjoner. Som det eneste hotellet i byen, ligger det rett på stranden. De har også et fint basseng.

Tembo House er en sjarmerende gammel bygning, som inntil 1884 fungerte som det amerikanske konsulatet. Huset er vakkert restaurert med respekt for historien, og overalt på hotellet er det antikke møbler og kunst. Rommene er innredet i lokal Swahili-stil med tre-utskårne møbler og en stor seng. Badet minner om Hammam med fine fliser og badekar/dusj.

Fra hotellet kan dere trygt se dere rundt i byen på egen hånd, og handle i de små bodene på det lokale markedet. Dere kan også få en guide til en historisk rundtur på 2-3 timer, der dere ser det gamle slavemarkedet, opplever byens folklore, museer og mye mer, og lærer å navigere på egen hånd.

Dere bør også besøke matmarkedet på kvelden. Her står det kokker i lange rekker og griller fisk og skalldyr, steker spesielle Zanzibar-pizzaer, og presser sukkerrør til en deilig drink med ingefær og lime. I bakgrunnen går solen ned bak havet, mens byens unge gutter konkurrerer i akrobatiske hopp utenfor brygga.

Overnatting og måltider:
Tembo Hotel, Stone Town (se video fra hotellet her)

Dag 12 – Stone Town, Zanzibar – hjemreise

Dere har en siste dag til å slappe av ved hotellet eller se dere rundt i den gamle bydelen.

Zanzibar er en fantastisk øy i Det indiske hav. Her er det vakre hvite sandstrender med et deilig varmt hav. Det er også mange ting å se og oppleve. Dere kan f.eks. få en omvisning i en krydderplantasje eller besøke de gigantiske skilpaddene på Prison Island.

På ettermiddagen blir dere hentet av vår sjåfør og kjørt til Zanzibar flyplass for å dra hjem til Danmark.

Overnatting og måltider:
Her sover dere ombord på flyet.

Dette er bare et forslag til hvordan reisen kunne se ut. Den kan forkortes eller forlenges, og innholdet kan endres etter behov. Vi skreddesyr alle reisene våre, så har dere andre ønsker, kan dere bare si fra.

Skal vi arrangere din reise til Zanzibar?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no