Reiseprogram – den eksklusive

Privat luksus-safari i Tanzania

Vi gjør bare private reiser og skreddersydde reiser til hver enkelt kunde. Dette betyr at du selv bestemme når dere vil reise, hvor mange dager med safari dere vil ha og hvor bra dere vil bo.

Naturen i Tanzania er vill natur og dyrene vandrer fritt. I noen sesonger er dyrene konsentrert rundt det sentrale Serengeti. Andre ganger er det Tarangire National Park som er høydepunktet for en safari. Derfor kan man ikke bare gjøre et standardprogram som dekker hele året.

Vi lager KUN reiser til Tanzania og har gjort det siden 2006, så vi vet selvfølgelig hvor man bør være og når. I dette eksempelet har vi tatt utgangspunkt i perioden rundt januar-februar, som er et av våre foretrukne tidspunkter i Tanzania.

Det er i denne perioden at gnuene har kalvingstid. 1,5 million gnuer samles rundt Ndutu-innsjøen, litt sør for Serengeti, og i løpet av noen få uker fødes hundretusener av kalver. Det helt utrolige store antallet av gnuer er et imponerende syn, og det er fascinerende å oppleve hvordan de nyfødte kalvene lærer å gå i løpet av 5 minutter. I området finnes også 300.000 sebraer som alltid følger gnuene, og selvfølgelig en myriade av løver og andre rovdyr som er tiltrukket av det store "buffet".

Din safari vil være en privat tur, hvor du har din egen guide og en privat safaribil. Det er ingen å ta hensyn til, og dere kan tillate dere å fordype dere i naturen og vente på det helt rette øyeblikket. Det tar tid å få de helt store opplevelsene, som en gepard-jakt eller en løve-paring.

Når ønsker du å reise? Kontakt oss gjerne, da kan vi ta en prat om dine ønsker, og vi kan gi våre anbefalinger til den perfekte safarien i akkurat den perioden dere ønsker å dra.

 

Video – Safari

I Tanzania opplever du en unik og storslått natur og kommer helt tett på dyrene i Afrika.

Dag 1 – Arusha

Det er rutefly både fra København, Billund, Aalborg og Hamburg daglig. Vi søker på de datoene dere ønsker å reise på, og ser hva som er mest hensiktsmessig for dere. Den mest direkte ruten er med KLM, med et enkelt stopp i Amsterdam, og vi har en god avtale med dem, så vi kan som regel lage en pris som konkurrerer med de billigere selskapene som har flere stopp og lengre ventetider. Så for de fleste av kundene våre lønner det seg å fly med KLM, men vi ser på alle løsninger.

Dere ankommer til Kilimanjaro flyplass, der blir dere mottatt av vår mann som står klar med et skilt med navnet deres. Han har tilgang til flyplassen, og kan hjelpe dere med visum og bagasje, før sjåføren kjører dere til hotellet.

Planet Lodge er en koselig oase i utkanten av Arusha. Her er fine rom med gode senger, dusj og toalett, samt en terrasse med utsikt over den rolige hagen. Det er en veldig fin tropisk hage med banantrær, papaya- og granatepletrær og fargerike fugler. På lodgen er et fint basseng og flott utsikt over fjellet Mount Meru i bakgrunnen. På gode dager, når skyene trekker unna, er det også mulig å se Kilimanjaro. Lodgen er eid av vår samarbeidspartner i Tanzania, så vi kan lage en virkelig god pris.

Overnatting og måltider:
Planet Lodge, Arusha (se video fra lodgen her)

Dag 2 – Lake Manyara

Dere blir hentet på lodgen av guiden, tidlig på morgenen, og kjører mot Manyara-innsjøen. Etter ca. 2 timers kjøring er dere ved Lake Manyara National Park, her starter safarien. Dere nyter matpakkene et sted i naturen, og har tid til å se de beste delene av parken før dere kjører videre til lodgen.

Lake Manyara er med sine 330 km² relativt liten, men det er en svært vakker og dyrerik park. Lake Manyara er kjent for sine mange forskjellige flotte trær. Hvis du ser nøye etter, kan du være heldig å se både løver og leoparder klatre i trærne. Store deler av parken er dekket av vann, og det er nok av dyr å se på langs innsjøen.

Lake Manyara er et paradis for fugler. Ved innsjøen kan dere se store flokker av storker og pelikaner, og så mange flamingoer at vannet kan se helt rosa ut på avstand. Videre inn i parken er det mer tørt, her dominerer savannens dyr, bl.a. bøfler, sjiraffer og sebraer.

Manyara er et flott sted å starte safarien, da det bare er en kort kjøretur fra Arusha. Samtidig deles den lange kjøreturen mot Serengeti i to. Etter en god safari kjører dere til Ngorongoro Farm House for avslapning og overnatting. Underveis stopper dere ved en bakketopp for å nyte den imponerende utsikten over Lake Manyara.

Ngorongoro Farm House er en gammel kaffeplantasje som fortsatt produserer sin egen kaffe og alle grønnsaker som serveres i restauranten. Dere kan få en omvisning på farmen og de omkringliggende jordene og se hvordan de produserer kaffen før dere nyter den på terrassen. Her er det svømmebasseng og en veldig flott tropisk hage.

Overnatting og måltider:
Ngorongoro Farm House (se video fra lodgen her)

Dag 3 – Serengeti National Park (Ndutu området)

Etter frokost kjører dere mot Serengeti nasjonalpark. Første stopp er ved et utsiktspunkt ved Ngorongoro, med fantastisk utsikt over krateret. Deretter passerer dere små kolonier av runde masai-hytter, og ser de fargerike masaier i røde og lilla klær som vokter kveg på slettene, side om side med de ville dyrene. Masaiene lever i harmoni med naturen som de alltid har gjort. Det er fint å se landsbyen fra utsiden, men dere kan også besøke en Masai-stamme, der dere får en omvisning og ser dem danse.

Dere kjører gjennom Rift Valleys utrolig flotte natur, og kommer bl.a. forbi dalbunnen Olduvai Gorge, der man mener de første menneskene på jorden levde. Hvis dere har lyst, kan dere stoppe ved museet her, men vi anbefaler at dere prioriterer tiden på safari, som er den helt store opplevelsen. Etter ca. 3 timers kjøring ankommer dere til Ndutu-området, som ligger mellom Serengeti og Ngorongoro Conservation Area.

Området er kjent for sine store flate gressletter, der millioner av gnuer og sebraer har sin årlige vandring etter friskt gress. De har en ganske fast syklus, og de finnes alltid rundt Ndutu-sjøen fra midten av desember til slutten av mars. Det er et fantastisk naturfenomen, så det er absolutt her dere skal være på safari i denne perioden.

Det er også i denne perioden at dyrene kalver, og i løpet av få uker kommer rundt en halv million kalver til verden! Det er selvsagt en stor buffet for rovdyr, så det er store sjanser for å se en løve eller en gepard på jakt, eller se en leopard som drar byttet sitt opp i et tre.

En fordel med Ndutu-området er også at guiden her kan kjøre ”off road”, i motsetning til Serengeti, hvor han må bli på stiene. Så dere kommer VELDIG tett på dyrene, og den ene store opplevelsen avløser den andre. Det er virkelig mye å ta bilder av!

Det er en stor opplevelse å overnatte i luksustelt. Servicen er på topp i den sjarmerende lille leiren, og betjeningen er veldig personlig. Luksusteltene er innredet med en god stor seng og eget bad og toalett, samt terrasse. Overnatting i luksustelt er den mest autentiske safariopplevelsen. Gjestene møtes rundt bålet på kvelden, midt på savannen, og atmosfæren gir den helt riktige ´Karen Blixen stemningen´. Flokker av gnuer og andre ville dyr passerer ofte tett forbi teltene, og gjør opplevelsen unik. Rovdyrene frykter mennesker og holder seg alltid på avstand, og så lenge dere sørger for å lukke teltet om natten, er det ingen fare.

Overnatting og måltider:
Mbugani Tented Camp, Lake Ndutu (se video fra leiren her)

Dag 4 – Serengeti National Park (den sentrale delen)

I dag kjører dere mot det sentrale Serengeti, der vil dere oppleve den legendariske naturen med de endeløse viddene og noen av alle de ville dyrene som lever her. Vi vil blant annet besøke noen av parkens vannhuller, der flodhester og krokodiller hører til. Se nøye i trærne, der leopardene ofte gjemmer seg. Og i gresset, i skyggen under trærne, som er et yndet sted for løver eller geparder som hviler etter en dag med jakt.

Serengeti er trolig det mest berømte viltreservatet i verden, hvor man filmer mange av de naturfilmene som dere ser på TV. Parken dekker et areal på 15.000 km², altså ca. en tredjedel av størrelsen på Danmark. Det er et av de unike områdene på UNESCOs verdensarvsliste. Her er det nesten garanti for å se 4 ut av ”The big 5” – løver, leoparder, elefanter og bøfler. Den siste, neshorn, finnes også i Serengeti, men er veldig vanskelig å se. De fleste av våre kunder ser dem, men i Ngorongoro-krateret.

I Serengeti lever det største antallet av ville dyr i hele verden. Her finnes blant annet over 1,5 millioner gnuer, 250.000 sebraer, 10.000 sjiraffer, 3.000 løver, 1.000 leoparder og over 500 forskjellige fuglearter, så det er mye å se på! Dere får med matpakker, så dere kan være borte hele dagen. Om ettermiddagen kjører dere tilbake til leiren i Ndutu.

Overnatting og måltider:
Mbugani Tented Camp, Lake Ndutu (se video fra leiren her)

Dag 5 – Serengeti National Park (Ndutu området)

Dere har enda en hel dag med safari rundt Ndutu-innsjøen. Hvis dere heller vil en tur til det sentrale Serengeti igjen, kan dere bare avtale dette med guiden. Det er ingen begrensninger og dere har en egen safari-bil og en personlig guide tilgjengelig som det passer dere. Vi har landets flinkeste guider. De er veldig profesjonelle og har enorm kunnskap om dyrene, som de entusiastisk formidler videre. Samtidig er det noen veldige hyggelige mennesker å være sammen med.

Det er avgjørende for en vellykket safari at dere bor de riktige stedene. Dere unngår mye bortkastet tid på veien, og får mye mer ut av safarien. Våre hoteller ligger akkurat der dyrene er, og så er de veldig fint plassert med imponerende utsyn over naturen. Vi kjenner de fleste hotellene i Tanzanias nasjonalparker, og har nøye utvalgt de stedene dere får mest for pengene.

Overnatting og måltider:
Mbugani Tented Camp, Lake Ndutu (se video fra leiren her)

Dag 6 – Serengeti National Park (Ndutu området)

Dere kjører fra leiren etter frokost og ser på dyr hele formiddagen. Dere opplever igjen den store migrasjonen på nært hold, og vil sannsynligvis se både fødsler og jakt. Om ettermiddagen kjører dere til lodgen ved kanten av Ngorongoro-krateret for å slappe av og nyte utsikten. Da er dere klar for safari i krateret neste morgen.

Ngorongoro er et helt unikt naturfenomen. Det var engang et stort fjell, større enn Kilimanjaro, til det for 3 millioner år siden sprenge seg selv. Eksplosjonen dekte hele området rundt Serengeti med aske, og dannet et gigantisk krater på 304 km2. Fra et utkikkspunkt på toppen av krateret, i 2.300 meters høyde, har dere den mest fantastiske utsikten. Dere kan nesten se hele veien rundt og helt bort til den motsatte siden av krateret, 19 km unna, og dere kan se ned på bunnen av de 600 meter høye klippene som omgir en oase av innsjøer, skog og sletter, som er permanent hjemsted for over 30.000 dyr!

Det finnes ganske få lodges med utsikt over krateret, og Serena Lodge har nok den beste beliggenheten av dem alle. Hotellet er bygget av steiner fra nærområdet, og designet til å falle i ett med den omgivende naturen. Rommene er fine og servicen høy, men den store attraksjonen er utsikten, som både fra rommene og restauranten er virkelig eksepsjonell. Hvert av de 75 rommene har egen balkong med den mest fantastiske panoramautsikten over krateret under. Ngorongoro Serena Lodge er flere ganger kåret til Tanzanias beste safari-lodge ved World Travel Awards.

Overnatting og måltider:
Ngorongoro Serena Safari Lodge (se video fra lodgen her)

Dag 7 – Ngorongoro-krateret

I dag går turen ned i selve krateret. Dere spiser frokost tidlig, så dere kan oppleve morgenen i krateret, som er mest spesielt. Både fordi lyset ofte er vakkert der, og gir bra bilder, men også fordi dere unngår alle de turistene som har valgt å overnatte langt unna.

Ngorongoro må absolutt være verdens beste safari-park! Ikke bare er naturen paradisisk vakker, men her finnes også den største konsentrasjonen av ville dyr i hele verden. De mange dyrene og den unike naturen gjør det til en helt spesiell opplevelse å være på safari her. Uansett hvor du ser, ser du dyr. Store elefanter rusler majestetisk gjennom landskapet, en gruppe av hyener på jakt etter et lett bytte, en flokk flamingoer som vakkert letter over den saltholdige sjøen. I disse fantastiske omgivelsene er det flere truede dyrearter. Mest ikonisk er det svarte neshornet, som dere har størst sjanse for å se nettopp her, selv om det dessverre bare er 25 igjen.

Dere har med matpakker, så safarien avbrytes kun av en kort lunsjpause ved en bredde ved sjøen i krateret. Safarien fortsetter ut på ettermiddagen, der dere kjører opp krateret igjen og videre til Farm House, som ligger ca. en times kjøring fra krateret.

Overnatting og måltider:
Ngorongoro Farm House (se video fra lodgen her)

Dag 8 – Tarangire National Park

Etter frokost forlater dere lodgen og kjører ca. 3 timer mot Tarangire National Park, der dere fortsetter safarien. I Tarangire har dere god tid til en safari, og dere har med matpakker som dere kan nyte inne i parken. På ettermiddagen kjører dere til lodgen som ligger inne i parken. Da er det på tide å slappe av ved bassenget, eller ta en drink.

Tarangire Safari Lodge fremheves av flertallet av våre kunder som den beste lodgen av dem alle. Den ligger ved en permanent elv, der det alltid er masse dyr. Dere har derfor en fantastisk utkikkspost fra baren eller fra terrassen.

Det er en stor opplevelse å sove i luksustelt. Det er mye mer behagelig enn klassiske telt, men man har fortsatt den samme følelsen av vill natur, siden man også her kan høre dyrenes lyder om natten. Lodgen besøkes ofte av forskjellige fredelige dyr som vortesvin, bukker og impalaer. Noen ganger også elefanter.

Tanzania har en veldig variert natur, og ikke to parker er like. Også Tarangire har sine spesielle kjennetegn og attraksjoner. Her blir man overveldet av de gigantiske baobabtrær, store elefantflokker og mer enn 550 forskjellige fuglearter i alle regnbuens farger. Tarangire er også vert for noen av de mer sjeldne dyreartene som ikke ses i andre parker, blant annet eland, den største av alle antiloper, den lille dik-dik antilopen og den flotte oryx. Konsentrasjonen av dyr i Tarangire National Park overgås kun av Ngorongoro-krateret.

Overnatting og måltider:
Tarangire Safari Lodge (se video fra lodgen her)

Dag 9 – Tarangire National Park

Turens siste safari skjer også i Tarangire National Park. Dere kjører fra lodgen etter frokost, og ser etter de dyrene som dere kanskje ikke har sett enda. Safarituren slutter engang etter lunsj, der dere kjører mot Arusha for å ankomme før det blir mørkt.

Tilbake i Arusha har dere kvelden til å slappe av på lodgen.

Overnatting og måltider:
Planet Lodge, Arusha (se video fra lodgen her)

Dag 10 – Arusha

Dere har en siste dag til å slappe av ved Planet Lodge, eller ta en tur inn til byen for å se dere rundt. Du kan besøke det lokale markedet og spise på en god restaurant. Dere kan spise middag på en god restaurant i Arusha før guiden kjører dere til flyplassen, og dere drar tilbake til Danmark.

Overnatting og måltider:
På flyet.

Våre safaribiler

Våre safaribiler er de beste på markedet. De er spesialbygd for safari, og de fleste er under 3 år gamle. Bilene er beregnet for 7 personer, men siden det er en privat tur har dere selvfølgelig bilen helt alene. På safari åpnes taket, så dere kan stå og se på naturen til alle sider, men fortsatt være i skyggen. Det er det perfekte utgangspunktet for å oppleve det rike dyrelivet og ta fantastiske bilder. Det er store individuelle seter i bilen, alle med vindusplass, så alle er garantert god utsikt hele tiden. Bilen er utstyrt med kikkerter, strømkontakt for lading og en kjøleboks, så det alltid er kaldt vann.

Våre guider

Safarien ledes av en veldig erfaren, engelsktalende guide som er oppvokst i området. Ingen kjenner landet og naturen bedre. Vi samarbeider med noen av de beste og mest profesjonelle folk i Tanzania. Alle guider har stor kunnskap og servicenivået er veldig høyt, og i tillegg er det fantastiske mennesker, som med sin godhet, forståelse og humør gjør at man blir gode venner på safarien. De har en utrolig evne til å oppdage dyr og sikre at du får se alt det du drømmer om. De snakker selvfølgelig flytende engelsk, og kan fortelle om hvert eneste dyr og kjenner hver krok i parkene. Tilbakemeldinger fra kundene våre forteller om stor begeistring for nettopp guidene. Du kan lese reisebrev fra tidligere kunder under Om oss.

Dette er bare et forslag til hvordan reisen kunne se ut. Den kan forkortes eller forlenges, og innholdet kan endres etter behov. Vi skreddesyr alle reisene våre, så har dere andre ønsker, kan dere bare si fra.

HAR DU SPØRSMÅL TIL REISENE VÅRE?

+45 53 77 66 10info@tanzaniatours.no